Українські релігійні діячі обговорили з президентом Європейської Ради ван Ромпеєм питання євроінтеграції

2013.09.30_4_brussels_ukrainian_churches_irs.in.ua

БРЮССЕЛЬ – Делегація глав і представників українських церков і релігійних організацій 1 жовтня 2013 року зустрілась з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, повідомляє Інститут релігійної свободи.
.
“Україна для Європи є дуже важливим партнером. Ми значно просунулися вперед у відносинах, особливо в останній час. Сподіваюся, що у листопаді буде підписано Угоду про асоціацію. В цьому нас переконує і конструктивна розмова, що відбулася з Президентом Януковичем у Нью-Йорку. Мені дуже приємно вітати вас, як представників України тут”, – заявив ван Ромпей під час зустрічі в будівлі Європейської Ради.
.
Зі свого боку Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) заявив: “Ми хочемо, щоби через асоціацію України та ЄС наша держава утвердилася на демократичному шляху. Багато вже зроблено, а те, що ще треба зробити, я переконаний, що буде зроблено з допомогою Європи”.
.
При цьому Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) підкреслив, що Україна є європейською країною, яка багато років тому обрала шлях євроінтеграції. “Ми представляємо простих людей, наших віруючих. І ми хочемо засвідчити підтримку європейського вибору більшістю українського народу. Зроблено багато, тому ми просимо Європу – не полишайте Україну у цей важливий момент нашої історії”, – відзначив він.Перед цією зустріччю відбулось знайомство української делегації з посадовцями офісу Президента Європейської Ради.
.
Під час діалогу європосадовцями протоієрей УПЦ Ростислав Снігірьов підкреслив: “Одна з основ Європи – повага до різноманітності. І ми сподіваємося, що зближення України і Європи сприятиме збереженню тієї різноманітності, яка є в Україні і яку ми тут представляємо”.

У свою чергу Муфтій ДУМУ шейх Ахмед Тамім відзначив: “Україна є країною, де мусульмани живуть століттями. Ми живемо у мирі і порозумінні, ми співпрацюємо – і хочемо, щоб так було і у всій Європі, щоб не було місця екстремізму чи агресії, щоб мусульманські чи інші релігійні гасла не використовувались для розповсюдження зла”.

“Європейський Союз, три наших Президенти: Європейської Ради – ван Ромпей, Єврокомісії – Баррозу та Європарламенту – Шульц щороку мають зустріч з провідними релігійними лідерами Європи. Це визначено Лісабонською угодою. Тому для нас дуже важливим є міжрелігійний діалог і ми раді вітати всіх вас, як представників релігійної спільноти України”, – заявив представник офісу ван Ромпея.

.
Як повідомляв ІРС, у перший день свого візиту до Брюсселю делегація українських релігійних діячів зустрілась із членами Європейського Парламенту та представниками релігійних організацій, уповноважених співпрацювати з інституціями Євросоюзу.
Інститут релігійної свободи, Київ 
www.irs.in.ua  

1 Comment

  1. А я предлагаю провести всеукраинский референдум о неприкосновенности, правах, льготах и обязанностях народных депутатов.
    Что им народ “нарежет”, тем пусть и пользуются и исполняют.
    И сразу народные избранники станут гораздо доступнее для народа.
    И внести в Конституцию статью, которая запретит Депутатам каким либо образом изменять свои права и льготы. Только через референдум и не чаще раза в созыв.
    Кто (кроме депутатов) против? :))

Kommentarerne er lukkede.