Kharkiv. Kronikker om angrebet på byen, dag 39 (03.04.2022)

Dagen i byen var ganske stille, men moralsk svær. I hvert fald fordi mange mennesker blev dræbt og såret i aftenbeskydningen af ​​et roligt område.

Generelt faldt antallet af moskovitiske beskydninger i løbet af dagen. Det var bølger, i nogle områder med lange pauser imellem. Intensiteten faldt. Men denne stilhed, som virkelig generer mange mennesker, er skjult – folk går udenfor på en forholdsvis varm dag og flyver ind.

Moskovitterne skød på de nordlige og andre dele af Saltivka, Obriy, Rohan, Pyatihatky og Oleksiyivka. Men om aftenen ramte de trolleybus-depotet og beboelsesbygninger i kvarteret i Slobidsky-distriktet. Det var en varm aften i et roligt område, folk befandt sig i gårdene – som følge heraf, ifølge anklagemyndigheden, 7 døde og 34 sårede. Skadet depot og huse også. Dumt på civil infrastruktur for at ødelægge den og påføre byen maksimal skade.

 

Sporvognsdepot i Saltovka for en måned siden. Foto: Natalia Zubar, CC BY-SA 4.0.

Beskydningen af ​​de racistiske tropper var lignende i Dergachi og landsbyerne i samfundet. Som et resultat af disse beskydninger blev tre mennesker dræbt, og syv andre blev såret.

Foråret og rengøringssæsonen er på vej til byen – knuste træer og grene bliver fjernet efter moskoviternes beskydning, glasskår bliver fjernet. Hvor der er ejere i lejlighederne, lukkes vinduerne med krydsfiner eller spånplade. Jeg så, at nogle mennesker endda satte nyt glas i vinduerne. Det sker naturligvis i relativt rolige områder, hvor intensiteten af ​​beskydning enten er meget lav eller lav. Mange frivillige hjælper folk med at rense eller rydde affald, hvor de er.

Ifølge byrådet i Kharkiv har en undersøgelse af tage i relativt sikre områder beskadiget tagene på cirka 320 højhuse.

Men mange mennesker er meget nervøse, og deres reaktion er svær at forudsige. Dette er en konsekvens af mere end en måneds liv i en tilstand af stress. Vi i Kharkiv er alle mere eller mindre sårede her. Og det er derfor ikke alle formår at bevare roen, koncentrere sig og arbejde, fordi enhver organismes følelsesmæssige og psykologiske ressourcer ikke er grænseløse.

Men på vejene på det seneste er det blevet sværere. Det er klart, at med begyndelsen af ​​den storstilede invasion af Ukraine af racister i Ukraine, satte alle et blik på færdselsreglerne i byen, det er klart, at nu er det ikke tidspunktet, hvor nogen vil se dette (og den maksimale trafik på motorveje flere gange mindre end 24. februar), men med den øgede trafik er der flere og flere potentielt farlige situationer. Bare observation. Nogle foreslår at tænde trafiklys på centrale motorveje i dagtimerne som en vej ud. Over tid. det skal åbenbart gøres..

Hvad angår Kharkiv-regionen, er der ikke mange nyheder, men de er heller ikke særlig glade i nogle henseender. Kampene fortsætter i udkanten af ​​Izyum. Ifølge lokale myndigheder blev omkring 80% af boligerne i Izium beskadiget eller ødelagt som følge af beskydning og bombning. Moskovitter fortsætter med at koncentrere deres enheder, hvoraf nogle trækkes tilbage fra andre områder og omgrupperes. nogle blev overført fra andre regioner i Moscovy. Samtidig, i Kharkiv-regionen, i Izium, skød vores soldater et Moscovite Su-35C jagerfly ned (i modsætning til Su-34 har flyet kun én pilot, plus der er karakteristisk affjedring på vingerne). Piloten blev smidt ud, vores søgte efter ham og tog ham til fange. Flot arbejde! Vi er stolte af Ukraines væbnede styrker!

Samtidig resulterede et forsøg på at evakuere patienter og personale på det muskovitiske beskydning Balaklia Hospital i nye ofre – moskovitter skød mod en konvoj af busser. Chaufføren af ​​en af ​​dem (fra landsbyen Andriyivka, Donetsk landsbysamfund) døde, og bussen, hvori han blev brændt ned til jorden. Endnu en krigsforbrydelse. Desværre giver det ingen mening at blive overrasket. Vi optager dem bare for Den Internationale domstol.

Evakueringen fortsætter i Barvinkove. Lozovas bymyndigheder organiserer også særlige tog til Poltava for byens indbyggere på grund af den konstante trussel om racistiske missilangreb i byen. Forresten modtog Lozova selv folk, der var i stand til at evakuere fra Izium… Efter gårsdagens missilangreb blev 6 personer ifølge opdaterede data såret. Elektriciteten er også blevet genoprettet i en del af byen. Restaureringsarbejdet er i gang for at forsyne byen med lys og vand.

Kampen for Rubizhne fortsætter. Muskovitter skød mod hospitalet. Som vi ved – de kan ikke tage byen – begynder de at slå hospitaler, som under andre forhold (sammen med skoler og børnehaver) bruger som deres hovedkvarter og baser.

Moskovitter er på vej væk fra Sumy og reducerer gradvist deres tilstedeværelse nær Tjernihiv. Den er allerede udgivet. humanitære varer til beboerne ankom der. Ifølge borgmesteren i Tjernihiv er omkring 70% af byens bygninger beskadiget eller ødelagt. Yderligere to store kampe for vigtige ukrainske tropper er ved at være slut.

I går hejste de flaget og sang Ukraines nationalsang på atomkraftværket i Tjernobyl, i dag tog de væbnede styrker kontrol over byen Pripyat og nåede Ukraines statsgrænse med Hviderusland, nærmere bestemt BSSR eller det hviderussiske føderale distrikt. Et af de største slag under den storstilede moskovitiske invasion af Ukraine, slaget ved Kyiv, er ved at være slut. Kampen og rydningen fortsætter på ruten til Vilcha. Heltene i dette slag er den øverstkommanderende for Ukraines væbnede styrker Valery Zaluzhny, generalstaben for de ukrainske væbnede styrker, hvor den tidligere øverstkommanderende for Poroshenkos tid Viktor Muzhenko var inviteret. Ukraines forsvarsstyrker. Kommandør for forsvaret af Kyiv – kommandør for landstyrkerne for de væbnede styrker i Ukraine Oleksandr Syrsky, samt officerer og krigere fra Ukraines væbnede styrker, den nationale sikkerhedstjeneste, de nationale forsvarsstyrker og andre enheder i forsvarsstyrkerne af Ukraine. De vandt denne kamp og er med rette helte, ikke alle Arestovichs og andre mediepromoverede karakterer! Ære til Kyivs forsvarere!!

Fra Gomel (hviderussisk føderale distrikt) tager besætterne deres beskadigede udstyr ud i gondolbiler for at skjule tingenes virkelige tilstand og antallet af beskadiget militærudstyr for nysgerrige øjne.

Moskovitter trækker sig tilbage, fordi målene ikke blev nået på grund af hård modstand fra det ukrainske militær, betydelige tab af udstyr (muskovitter tæller ikke mennesker), tab blandt de mest dygtige enheder, kompliceret logistik, som forhindrede yderligere offensiv i alle retninger. For at erobre hele Donbas og holde de nyligt besatte områder i Kharkiv, Luhansk, Donetsk, Zaporizhia og Kherson-regionerne, flyttede de deres tropper mod øst og sydøst for Ukraine. Samtidig fortsætter muskovitterne med at lancere missilangreb mod ukrainske byer – baser il opbevaring af brændstoffer og smøremidler, fødevarelagre, kritisk infrastruktur: i Odessa, Mykolaiv, Rivne, Ternopil og Vasylkiv, nær Kyiv. Men den hollandske journalist Dulmers Robert Edwin Luich Mare, som delte en video af en brand på et olieraffinaderi i Odessa, blev tilbageholdt af Ukraines sikkerhedstjeneste, hvorefter han blev deporteret fra Ukraine med 3 års indrejseforbud! Absolut den rigtige beslutning! Der er klare regler for præsentation og dækning af information, som alle udenlandske journalister er bekendt med, når de opnår akkreditering. Sådanne restriktioner på CNN-gruppen, som direkte viste konsekvenserne af missilangrebet på Lviv, selv ex post facto.

I Kakhovka spredte besætterne en fredelig pro-ukrainsk aktion med maskingeværer. Nogle af de patriotiske ukrainere er blevet tilbageholdt og såret. Tak fordi du modstod Kakhovkaerne!

Butja-massakren – dette er navnet givet til vestlige politikere af russiske krigsforbrydelser – mord, voldtægt, tortur og vold mod civile i forstæderne til Kyiv. Det er svært at se disse billeder, selv når empatien er slukket, selvom du ved, at disse kannibaler er klar til alt, klar til at begå enhver vold mod civile. Moskovitternes mobile krematorier, som de bragte til vores grænser, var ikke forberedt på de moskovitiske tropper, men var forberedt på, at vi kunne ødelægge dem, der ville gøre modstand. som vil protestere mod besættelsesmagten og myndighederne, det vil sige faktisk for hele Ukraines befolkning. De begik folkedrab i Tjetjenien. Nu begår de folkedrab mod ukrainere, som er efter Holodomor, tvangsdeportationer fra det vestlige Ukraine efter besættelsen af ​​disse lande af moskovitterne i 1939 og genbesættelsen af ​​Ukraine i 1944. De udryddede målrettet ukrainere – og det burde hele den civiliserede verden vide! Alle de fakta, der skal registreres, dokumenteres og præsenteres, uanset hvor skræmmende skud og historier er, for at hjælpe i dette arbejde retshåndhævende myndigheder, som tydeligvis mangler hænder på grund af omfanget og antallet af sådanne forbrydelser mod menneskeheden.

Derudover dræbte moskovitter næsten alle hunde, hvis lig lå i gaderne i de territorier, hvorfra de trak sig tilbage et stort antal dyr – i Velyka Dymerka, Kyiv-regionen. Og i Borodyanka, Kyiv-regionen, døde mere end 300 dyr i et dyreinternat. Racisme som en ideologi om udryddelse af alt levende!

I mellemtiden er InformNapalm-gruppen allerede begyndt at indsamle information om kommandoen over militære enheder, der begik krigsforbrydelser i Kyiv-regionen, især i Irpen og Butja.

Nogle af de tvangsdeporterede borgere i Ukraine fra Mariupol, de besatte distrikter i Kharkiv og Kherson-oblasterne var i stand til at nå grænsen til Estland på egen hånd og rejse dertil! Men over Tomarovka i Belgorod-regionen lød der et “klap”, og fragmenter af noget faldt ned fra himlen. Området var afspærret, detaljer er ikke oplyst. Noget i denne region af Moscovy er slet ikke stille…

Der bliver ingen Darwin-pris i dag, for moskovitterne har ikke gjort noget dumt. De flygter nu for det meste fra det nordlige Ukraine.

Tak til vores forsvarere for endnu en dag! Vi hjælper militæret, vi støtter hinanden moralsk. Og vi tror på Ukraine og de ukrainske væbnede styrker!

 

Serhiy Petrov

About Сергій Петров 246 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії