Сальдо друкує одним пальцем!

Вчора відбувся третій, черговий, сеанс спілкування міського голови Херсона Володимира Сальдо з мешканцями міста (а радше – фейсбуку) у його нещодавно створеному персональному профілі цієї соціальної мережі.

Власне, ведення профілю розпочалося з того, що в ньому стверджувалося:

…это – единственная страница на данном ресурсе, которая действительно принадлежит мне… поскольку страницу я намерен вести лично…

Про цей профіль неодноразово згадували місцеві ЗМІ, і Володимр Васильович також неодноразово підтверджував що так, це він сам, особисто, присутній у фейсбуці.

Отже, ми маємо достатньо підстав вважати, що вчора на стіні цього профілю писав саме пан Сальдо.

Вчорашній ефір розпочався із цього допису:

Друзья, как всегда, в субботу, я готов отвечать на ваши вопросы. Сегодня с утра уже побывал на субботнике, высадили розы на переулке Пугачёва. А теперь могу уделить время общению с вами. Начну с вопросов, на которые не успел дать ответ на прошлой неделе. После перейду к новым. Приятного всем нам общения!

· · Share · 21 hours ago ·

і тривав приблизно 6 годин (більш точний час можна буде порахувати вже менше, ніж за добу, коли обрахунок годин під дописом зміниться точною датою та часом).

За ці приблизно 6 годин міський голова спродукував 10 шматків текстів, з них 8 – відповіді на питання, 2 – власні роздуми.
Крім першого допису, наведеного вище, решта 9 були такі:

@Игорь Семенчев. Если Вы также искренни сейчас, как были вчера в утреннем эфире, тогда спасибо.

@Stas Kuteinikov, я принял ко вниманию эту информацию. Но этот вопрос должен быть рассмотрен комиссией и депутатами, и я прислушаюсь к мнению большинства.

@Женя Бабийчук, не совсем понял, о каком участке идёт речь?

@Nataliya Mir. Уважаемая Наталья, если Вы подразумеваете под “городом” городской бюджет, то он равен оборотам крупных предприятий, которыми владеют состоятельные жители Херсона. Неужели у них не найдётся возможности оказать помощь нуждающимся землякам? Но, несмотря на это, за счёт бюджета не первый год реализовывается и финансируется программа “Социальная защита”. Понятно, что потребности горожан в разы больше суммы финансирования. Хотя, конечно, ветерану надо помочь. В том числе к этому может подключиться и владелец сайта visti.ks.ua

@Надежда Федкевич, спасибо за добрые слова. Я тоже с большим уважением отношусь к творчеству Расула Гамзатова. Благодарю за приглашение.

@Оксана Гузь, были технические проблемы, связанные с перечислением средств в госказначейство. Плановые показатели бюджета выполняются, а в связи с отсутствием в общем фонде государственного казначейства достаточных средств, и были задержки с заработной платой. Потом они были ликвидированы.

@Женька Чудик. 1. Парки – это неотъемлемая часть системы городского хозяйства, которая требует к себе, кроме внимания и планов по реконструкции, расчётов по серьёзному реальному финансированию. Поэтому важно понять: о каком именно участке парка и о каком направлении реконструкции Вы, Евгений, хотели бы узнать. 2. Судя по Вашему вопросу, видимо, мы не достаточно информируем людей о существовании в городе бесплатных спортивных секций. В ближайшие дни на официальном сайте городского совета появится полная информация о действующих бесплатных секциях для детей. Спасибо, что обратили на это внимание. 3. Согласен. Действительно, большее количество работников внутренних дел даже своим присутствием наверняка уменьшили бы криминогенную ситуацию. Однако за всем этим кроется одно “но”: для увеличения количества работников, нужно увеличение средств, выделяемых на их содержание. Мы не живем в государстве и в городе, которым деньги девать некуда, поэтому государство исходит из существующих реалий. И ещё одно: органы внутренних дел по структуре государственного устройства финансируются и содержатся за счёт государственного, а не местного бюджета, и поэтому напрямую не подчинены органам местного самоуправления.

@Roman Voronov. Пане Романе, є велика різниця між депутатом-мажоритарником і депутатом, обраним за списком. Дякую за запитання, буду вважати його наказом виборця для депутата.

Сегодня утром присоединился к Всеукраинскому субботнику. Поехал на переулок Пугачева – там высаживали розы. Решил приобщить к этому делу сотрудников магазинов, расположенных неподалёку. Мне кажется, что если ты сажаешь цветы и деревья своими руками, то начинаешь считать эти саженцы своими. А, значит, будешь в разы бдительнее и не дашь прохожим их увечить или – того более – уничтожать. Приятное получилось общение и работа, по-моему, всем доставила удовольствие. Омрачила этот день информация о том, что на площади возле Гидропарка розы, высаженные недавно, уже украли. В общей сложности 45 кустов исчезли!
Хочу, чтобы меня услышали те, кто ворует в общественных местах цветы и деревья, предназначенные для эстетики нашего общего дома и хорошего настроения ВСЕХ ГОРОЖАН. Краденые цветы расти не будут. Дело, в основе которого лежит воровство, как правило, не приносит удачи. Конечно, здесь городской власти на помощь должны прийти работники внутренних дел. Мы сейчас собираемся устанавливать дополнительные камеры видеонаблюдения во всех общественных местах, и поверьте мне: тот, кто будет уличён в воровстве общегородской собственности, будет иметь бледный вид.

Отже, прості арифметичні дії дають нам можливість вирахувати таке:

За приблизно 6 годин міським головою написано 530 слів (3303 символи без пробілів або 3826 символів з пробілами), тобто швидкість друку складала менше 100 слів на годину або  біля 1,5 слова кожну хвилину!
Це, в свою чергу означає, що за хвилину пан Сальдо встигав вдарити по клавішам аж 11 разів!

Звичайно, сам чиновник чи його помічники можуть пояснити таку продуктивність тим, що пана Сальдо постійно відволікали від сеансу зв”язку інші турботи. І хоча день був суботній, можна припустити навіть й таке.

Тому підійдемо до обрахунків трохи з іншого боку. У свій перший вихід в ефір Володимир Васильович попередив, що зосередиться на цій справі рівно годину:

Добрый день!
Спасибо всем, кто не остался равнодушен к моему предложению пообщаться. Сегодня, как и обещал, дам ответы на все ваши вопросы. В «прямой эфир» выйду в 14.00 и целый час буду здесь, не отвлекаясь на другие дела. Наверняка отвечать буду не так быстро, как более опытные пользователи, но постараюсь уделить внимание каждому.
До встречи!

· · Share · April 21 at 11:14am

Тож, виходитемо з того, що міський голова прийняв вольове рішення витрачати на спілкування із фейсбук-спільнотою не менше, ніж годину на тиждень, не відволікаючися на інші справи, і жодних попереджень про зміни цих намірів озвучено не було.

Отже, дамо міському голові фору і вважатимемо, що за 6 годин загалом він дійсно міг відволікатися, і навіть багато відволікатися, але одну годину з тих 6 він точно-точно безпосередньо присвятив саме своїм текстам, що були наведені вище. Ну, “пацан сказал – пацан сделал”, хіба не так?

Тобто, оті 3826 ударів по клавішам, добре, були зроблені не за 6 годин, а за годину чистого часу. Добре, не 3826, а трохи більше, з переносами рядків, виправленнями, тощо. Нехай 3900. Це означає, що за хвилину міський голова зумів поцілити у потрібну клавішу 65 (шісдесят п”ять!) разів. Ця швидкість відповідає непевному друку одним пальцем!

Звісно, сам чиновник чи його помічники можуть пояснити таку продуктивність й тим, що йому потрібно біло підготувати відповіді на запитання.  Але краще б їм цього не робити. Творчий доробок пана Сальдо доволі красномовно свідчить, скільки інтелектуальних зусиль треба було витратити, аби його підготувати.

Ймовірно,  окремого розумового процесу потребував геніальний винахід універсального рецепту: якщо ЗМІ у своїх матеріалах озвучує якусь проблему, то власник того ЗМІ просто зобов”язаний сплатити за вирішення проблеми з власної кишені. Але порадити  оточенню пана Сальдо привертати увагу й до цього  винаходу  можуть, хіба що, його запеклі вороги.

Висновок: Ефективність роботи Херсонського міського голови приблизно така сама, як в знаменитої “ятранної тітки“.

P.S.

Оскільки пан Сальдо зібрався балотуватися до Верховної Ради, йому варто наполегливо тренуватися у натисканні кнопок, бо з такою швидкістю вправного  “піаніста”  з нього точно не вийде. Чечетов може бути дуже невдоволений…

P.Р.S.

Грунтовність відповідей і швидкість друку пана Сальдо і, приміром,  Голови представництва IFES в Україні Девіда Енніса (українською!) або, наприклад, правозахисника Євгена Захарова можна порівняти у тому ж таки фейсбуці:

Інтернет конференція Голови представництва IFES в Україні Девіда Енніса

Інтернет конференція Євгена Захарова

P.Р.Р.S.

Стиль та методи спілкування пана Сальдо в онлайні можна (і варто!) порівняти із аналогічними діями його колег Hennadiy Minayev та Sergiy Odarych

P.Р.Р.Р.S.

І наостанок.
Ми простенькими арифметичними діями довели – якщо вірити пану Сальдо на слово, то виходить, що він примудряється друкувати так, як зміг би повний новачок, який лише перший раз сів за комп”ютер і якому додатково ще зв”язали руки або зав”язали очі. І так – пять сеансів поспіль. Але ж ще до першого сеансу, якщо вірити пану Сальдо на слово, він примудрився сам створити та наповнити власний профіль у соціальній мережі, що передбачає наявність певних навичок.
З цього випливає лише одне – пан Сальдо бреше, і у сеансах спілкування йому допомагає асистент чи радше референт. Це випливає хоча б з відсутності граматичних помилок, хоча високим рівнем освіченості Херсонський міський голова ніколи не страждав.
Впевненості щодо присутності референта додає вперте небажання пана Сальдо дослухатися до порад користувачів фейсбуку і надавати відповіді коли видасться, а не у визначений час онлайну виключно по суботах. З цього випливає. що референтом пана Сальдо є посадовець місцевого самоврядування, і обидва діячі не зацікавлені у тому, аби чиновник (чиновниця) був схоплений на особистих справах Сальдо (яким за визначенням є особистий профіль у фейсбуці) у робочий час. А ворогів зараз не бракує. Навіть серед однопартійців.
Тож, варіантів подальших дій у Херсонського міського голови не так вже й багато:

– чесно визнати, що веде профіль не самостійно і таким чином порушує правила фейсбуку, на які він начебто погодився при реєстрації;

– продовжувати клеїти дурня і розповідати казочки як він особисто спілкується із користувачами інтернету;

– знайти якусь “поважну причину” аби припинити декоративне “спілкування”.

Що обере Володимир Васильович – час покаже…

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.