На кандидата від регіонів на Львівщині поскаржилися в ЦВК

Олег Домчак, довірена особа кандидата в народні депутати в Городоцькому виборчому окрузі Ярослава Дубневича, скерував скаргу до Центральної виборчої комісії на дії кандидата в депутати в цьому окрузі від Партії регіонів Івана Білака. У своїй скарзі О. Домчак, зокрема, нагадує, що, згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України», кандидатам у депутати заборонено використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати до передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, посадових осіб.

У скарзі йдеться, що, ігноруючи норми цього закону, «2 серпня 2012 року, під час колегії РДА, на яку під розписку, крім членів колегії, було скликано голів сільських рад, секретарів, бухгалтерів, землевпорядників, а також фельдшерів і головних лікарів, Іван Іванович Білак, голова Самбірської райдерж­адміністрації, у своєму виступі в робочий час, ще не будучи зареєстрованим кандидатом у депутати, використовуючи службове становище, звертався до запрошених на колегію РДА з такими словами: «Мене на посаду призначив президент, і він оцінюватиме результати моєї і, відповідно, вашої роботи. Про довіру до мене як голови РДА і голови районної організації Партії регіонів свідчить той факт, що з’їзд Партії регіонів затвердив мене кандидатом-мажоритарником на виборах до Верховної Ради. В той період, який залишився до виборів, ми повинні так спрацювати, щоб народ висловив довіру нам як владі в районі та президенту України».

Окрім цього, у вів­торок, 7 серпня 2012 року, вже зареєстрований як кандидат у народні депутати від Партії Регіонів у 120-му виборчому окрузі, голова Самбірської РДА Іван Білак узяв участь у нараді з працівниками Народних домів і бібліотекарів району. Під час наради він, використовуючи службове становище посадової особи — державного службовця, голови місцевої державної адміністрації, критикував діяльність своїх опонентів по округу і закликав усіх працівників голосувати за нього і за Партію регіонів».

У скарзі до ЦВК Олег Домчак вимагає визнати дії кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №120 Івана Білака такими, що супере­чать вимогам Закону України «Про вибори народних депутатів України», й оголосити йому попередження. Як доказ пан Домчак надав електронні носії з аудіозаписами, які фіксують описані факти незаконної агітації та застосування адмінресурсу

У коментарі «Газеті» О. Домчак також зазначив, що представники І. Білака їздять до бібліотекарів і керівників Народних домів Самбірщини та змушують їх ставати членами дільничних комісій від Партії регіонів і кандидата Івана Білака, погрожуючи звільненнями та перевірками. Водночас Олег Домчак звернувся до громадян із проханням повідомляти засоби масової інформації або правоохоронні органи, якщо їм відомо про такі порушення виборчого законодавства з боку Івана Білака чи інших учасників виборів.

До речі, на зловживання службовим становищем та застосування адмінресурсу з боку Івана Білака на прес-конференції у Львові вказала і виконавчий директор Львівської обласної організації Комітету виборців України Оксана Дащаківська. Вона зазначила, що Іван Білак дозволяє собі на колегії РДА прямо агітувати за Партію регіонів і розповідати про її досягнення, а це є порушенням виборчого законодавства України.

 

Віктор Мельничук

http://www.gazeta.lviv.ua/life/2012/08/18/4499

Від Майдану – а може в вас є фото чи відео факти, шановні читачі????

Über Nataliya Zubar 2354 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair