20.03.13. Публічна лекція першого польського омбудсмана

В березні 2013 року у Києві відбудеться унікальна подія: людина, яка наприкінці восьмидесятих зробила революцію в сфері прав людини у Польщі – професорка Ева Летовська – проведе у столиці публічну лекцію під час якої розповість про специфіку та складнощі реалізації прав людини у країнах Східної Європи.

Нагадаємо, що у 1987 році пані Ева Летовська стала першим польським омбудсманом. Уряд комуністичної Польщі пішов на створення цієї посади, розраховуючи, що уповноважений з прав людини буде лише декорацією, покликаною поліпшити імідж режиму. Але сподівання на контрольованість омбудсмана не виправдались – за лічені роки пані Еві Летовській вдалося створити в країні ефективний державний механізм захисту прав людини, який суттєво полегшив процес демократичних перетворень у Польщі. Пізніше пані Летовська багато років працювала суддею Конституційного Суду, а сьогодні активно займається викладацькою та суспільною діяльністю. Яскрава ораторка та несамовита громадська діячка пані Ева Летовська вперше відвідає Київ, щоби поділитися своїм унікальним досвідом роботи в сфері забезпечення та захисту прав людини.

Лекція, на яку запрошуються студенти, представники академічної спільноти, громадські активісти та всі зацікавлені особи, пройде у актовій заліпершого корпусу Національного універсітету Києво-Могілянської Академії (аудиторія 301-1) 20 березня 2013 року. Початок заходу об 11:00. Після лекції журналісти та активісти правозахисних організацій зможуть обговорити з пані Евою Летовською існуючи виклики правам людини в Польщі та в Україні.

Захід проводиться Правозахисним центром «Поступ» в рамках третього етапу плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Зі всіх питань, пов’язаних з організацією та проведенням публічної лекції професорки Еви Летовської, зв’язувайтеся з Правозахисним центром «Поступ» за телефоном: +38 095 295 54 40 або електронною адресою: postup@ukr.net (контактна особа – Костянтин Рєуцький)

Подія у Фейсбуці – ТУТ