Заява Головного Проводу Конгресу Українських Націоналістів

В Україні сталася глибока політична криза. Причиною кризи стало спочатку рішення Кабінету Міністрів України про припинення курсу на євроінтеграцію, а потім непідписання Президентом України Віктором Януковичем у Вільнюсі Угоди про асоціацію України з  Європейським Союзом. Це призвело  до мирних протестів людей у вигляді євромайданів по всій Україні,  на що вони мали право згідно Конституції  та законів України. Але замість того, щоб почути голос народу, в ніч з 29 на 30   листопада 2013 року в Києві, на Майдані Незалежності, працівники правоохоронних органів, вчинили зухвале цинічне кроваве побиття мирних  громадян, жорстоко переслідуючи  учасників майдану, навіть в релігійних святинях.

Злочинний наказ щодо насильницького розгону мирних громадян привів до ще більш маштабних протестів, які  можуть  призвести до тяжких політичних та економічних наслідків і навіть стати  причиною розколу України. Безсумнівно, що рішення про саботаж підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, яке викликало широкий протест у вигляді “Євромайданів”, та злочинний наказ щодо насильницького розгону мирних громадян мають прямий зв’язок і відповідальність за них повністю лежить на нинішній владі. Останні події довели, що  нинішня влада, очолювана  Віктором Януковичем і Партією регіонів, втратила  зв’язок з народом, діє проти  інтересів народу, вдається до насилля та виправдовує кропролиття мирних громадян. Саме  дії нинішньої влади України спровокували в країні глибоку політичну кризу. Влада, що здійснює антиконституційне насилля проти власних мирних громадян, не  чує свій народ і не виконує  свої завдання,  втрачає легітимність і право керувати країною.

Ми вимагаємо  імпічменту Президента України та відставки нинішнішнього  уряду, який внаслідок власного банкрутства не модернізував економіку та привів її до повного розвалу, приховуючи це як від громадян України так і від країн Європейського Союзу.

Ми категорично засуджуємо застосування сили по відношенню до мирних демонстрантів  і вимагаємо   якнайшвидшого розслідування злочинів, вчинених особами, вдягнутими у форму спецпідрозділів міліції, під час розгону мирного зібрання на майдані Незалежності у Києві й інших містах України, та притягнення всіх причетних до кримінальної відповідальності.

Ми закликаємо до мирних форм громадського спротиву і до законних форм вирішення політичної кризи, що розгортається в Україні, оскільки тільки таким чином можна зміцнити її соборність, зміцнити  незалежність і повернути Україну  на шлях цивілізованого розвитку й інтеграції до ЄС.

 

4 грудня 2013 року, м. Київ

 

Über Nataliya Zubar 2354 Artikel
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Kommentar

Kommentare sind deaktiviert.