Чим зайнятися вчителю на канікулах? Вчитися!

10 січня 2020 року Інформаційний Центр “Майдан Моніторинг” провів перший семінар для вчителів Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів №11 з конфліктології. Ми сподіваємось, що співпраця буде довгою.

Всі визначили, що це тільки перший крок до розуміння теми і зробили запит на майбутні зустрічі.

Дякуємо школі за теплий прийом ))) Дякуємо колективу вчителів за включеня в процес.
Дякую Svit Protsenko

Ganna Churkina , координаторка програм розвитку дитини, ІЦ “Майдан Моніторинг”

Чим зайнятися вчителю на канікулах? Вчитися!

Вчитися бути вчителем: людяним, професійним, авторитетним. Вчитися адекватно реагувати на виклики та не спалювати себе,не вигоряти. Легко здогадатися чому вчилися ми – як вижити у конфлікті.

Завдяки нашим (тепер вже)) друзям та партнерам Майдан Моніторинг “анатомували” конфлікт під час семінару. Види/типи, класифікація конфліктів, конфлікт-добре чи погано, його предмет, учасники та сторони, бачення одного й того ж конфлікту різними сторонами, актори та як з ними працювати…

І це все за 3години! Чи достатньо цього для того, щоб стати професіоналом з конфліктології? НІТ!

Чи достатньо цього, щоб відчути інформаційний “голод” і нестерпне бажання його задовольнити? О, тааак! Дякуємо тренерам Ігор Дубровський, Наталія Зубар, Ганна Чуркіна за створену ситуацію потреби у подальшому навчанні, за насичену цікаву подію. Дякуємо за слова про можливість створити для себе певний алгоритм дій у конфліктній ситуації замість конкретних рецептів виходів з них.

Як немає конкретних рецептів?! Відчуваєте розгубленість? Ми також. Спочатку. Але “переспавши” з цією інформацією, переосмислюємо та рефлексуємо.

Вау! Це ж круто! Якщо немає готового рецепту, то “куховарите” ви самі! І тільки від ВАС залежитиме, що отримаєте на виході. Жодної зумовленості. Ви-творець? А що важливо та прийнятно для всіх? Поводитися гідно та перетворювати усі конфлікти на конструктивні. Принаймні, намагатися))

Ми живемо у конфлікті і нам жити з усвідомленням цього. Не дайте конфлікту зруйнувати себе! Хочете знати як? Долучайтеся!

Світлана Проценко, директорка школи №11 міста Харкова

Фото Наталії Зубар