Харківський мовний Майдан 2012: хроніка

Майдан на захист української мови – Харків

https://www.facebook.com/events/421856167853276

http://vk.com/event40580417

Хронологія Харківського мовного протесту (останні новини – згори):

23.08.2012 Бандити Кернеса з ножами вдень вдруге напали на харківський мовний Майдан

22.08.2012 Директор харківського департаменту сім’ї, молоді та спорту Андрій Хижняк ричить на захисників Мови (ВІДЕО)

20.08.2012 У Харкові через мову штурмують міську раду (фото, відео до того)

17.08.2012 Охоронці Кернеса здійснили напад на учасників харківського мовного Майдану (ФОТО, ВІДЕО)

17.08.2012 Бабуся й кіт прийшли на харківський мовний Майдан (ФОТО)

Активісти мовного протесту в Харкові додали до своїх агітаційних матеріалів трендову тему “Бабусі й кота” – у вигляді стаціонарних плакатів та листівок, які роздають перехожим.

16.08.2012 Суд знову заборонив акцію на захист української мови біля пам’ятника Шевченку в Харкові

15.08.2012 Бойовики Кернеса вночі розтрощили агітматеріали харківських захисників української мови

15 серпня вночі близько 01.15 до місця розташування харківської безстрокової акції протесту на захист української мови підбігли чотири молодики в спортивних костюмах з капюшонами, зламали та вкрали чотири українські державні прапори, зрізали ножами та пошматували агітаційні матеріали та речі.

 14.08.2012 Харківводоканал під прикриттям міліції спробував розігнати харківський мовний Майдан (+відео)

В Харкові тривають переслідування захисників української мови. 14 серпня близько 11.30 в сад Шевченка до активістів харківської безстрокової акції протесту проти мовного закону прийшли судові

14.08.2012 Тривають щоденні судові заборони харківського мовного протесту (ДОКУМЕНТ)

З понеділка продовжилось переслідування активістів харківського мовного Майдану. Ввечері за позовами харківської міськради судді Харківського окружного адміністративного суду винесли ще дві постанови про заборону акції. Таким чином, загальна кількість судових заборон – вже п’ять. Також є три судових рішення щодо адміністративної відповідальності організаторів та активних учасників мовного протесту.

13.08.2012 Активістів харківського мовного Майдану влада переслідує за їх переконання

Російські та Білоруські порядки швидкими темпами крокують до України. За стояння на “газоні” саду Шевченка на активістів харківського мовного Майдану співробітники міліції вже складають протоколи про адмінправопорушення.

11.08.2012 Харківський мобільний мовний Майдан

Харківська міська рада не припиняє спроб знищити безстрокову протестну акцію на захист української мови. Щодня кишенькові судді виносять рішення про заборону акції і активістам доводиться переміщуватись на нову точку.

10.08.2012 Харківський «мовний майдан» вигнали вдруге за сьогодні (ДОКУМЕНТ)

Харківським захисникам української мови суд заборонив протестувати і біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

«Языковой» Майдан, который стоял на площади Свободы с момента принятия Верховной Радой Украины скандального закона о языках, сегодня переместился к памятнику Шевченко.

10.08.2012 Харківський мовний Майдан відтепер стоятиме біля Шевченка (ВІДЕО)

Близько 12-ї години 10 серпня на площу Свободи прийшов судовий виконавець у супроводі міліціонерів. Згідно з постановою, безстрокову акцію заборонено з 10 серпня, хоча постанова суду ще не набрала чинності. Спочатку мовний Майдан хотіли повністю ліквідувати, але мітингувальники не збираються розходитись. Зараз їх можна знайти біля пам’ятника Шевченку.
За результатами виступів на мітингу прийнято резолюцію, в котрій вказані заклики до небайдужих громадян щодо активного перешкоджання впровадження цього закону в дію. Серед ключових пунктів є заклик до саботажу скандального мовного закону та до системної праці з метою максимального зниження рейтингу Партії регіонів, інших партій, котрі підтримали цей законопроект, та кандидатів у депутати, які ідуть від них.

Сьогодні Харківський окружний адміністративний суд заборонив з 10.08.2012 проведення безстрокової акції протесту проти мовного закону Ківалова-Колесніченко на харківському Майдані Свободи. Позов подавала Харківська міська рада.

9.08.2012 Нуруллаєв Ількін Садагат огли заборонить харківський мовний Майдан

Харківська міська рада звернулась сьогодні до Харківського окружного адміністративного суду з метою заборонити з 10 серпня проведення безстрокової акції на Майдані Свободи протесту проти мовного закону.

3.08.2012 Харківському Майдану за українську мову місяць!

30-й схід сонця на площі Свободи зустріли активісти харківського мовного Майдану. Як і по всій Україні, тут теж знайшлися захисники української мови. “Фішкою” харківської акції стала неофіційна заборона розміщення наметів чи навіть тентів, щоб захиститися від спеки.

 3.08.2012 Помста за розкол країни стартувала в Харкові з тушки Писаренка (ФОТО, ВІДЕО)

2 серпня громадські активісти в рамках кампанії “Помста за розкол країни” розклеїли та роздали в Дзержинському районі Харкова (виборчий округ №168) декілька тисяч листівок проти Партії регіонів та її кандидата-мажоритарника Валерія Писаренко.

30.07.2012 Відповідь Харківської облради на звернення мовного Майдану (ДОКУМЕНТ)

З відповіді стає видно, що обласна рада підтримує даний закон, і навіть більше, кваліфікує акцію протесту як “бійки, хуліганські акції, голодовки та інші екстремістські чи провокаційні дії”.

24.07.2012 Харківський мовний Майдан закликав облраду не підтримувати законопроект Ківалова-Колесниченко

24 липня Харківський мовний Майдан звернувся до обласної ради з відкритим листом щодо протидії розколу України та звуження сфери вживання української мови. Зокрема громадські активісти наголошують на тому, що прийняття законопроекту Ківалова-Колесниченко призведе до розколу України за мовною ознакою, появи сепаратистських настроїв, суттєвого ускладнення документообігу, подвійного навантаження на освітні заклади тощо.

23.07.2012 Швидка забрала дівчину, яка голодувала на харківському мовному Майдані (ФОТО, ВІДЕО)

Вдень 23 липня швидка допомога госпіталізувала журналістку Жанну Титаренко, яка декілька днів голодувала на харківському Майдані Свободи на знак протесту проти розкольницького мовного законопроекту. За словами лікарів, дівчина потребує обстеження та відновлення сил.

20.07.2012 До голодувальників за мову долучилася хакрів’янка Жанна Титаренко

Сьогодні на знак протесту проти прийняття мовного законопроекту оголосила голодування одна з активісток харківського мовного Майдану Жанна Титаренко.

19.07.2012 Суд визнав дії активіста харківського мовного майдану “малозначимими” та обмежився зауваженням

19 липня о 14 годині відбулось судове засідання у справі Дмитра Пилипця — співорганізатора безстрокової акції проти прийняття законопроекту “Про засади державної мовної політики”. Термін подачі повідомлення визнали недостатнім, а от дії Дмитра — малозначимими для продовження адміністративного провадження, суд обежився зауваженням співорганізатору акції.

18.07.2012 15-та доба харківського мовного Майдану. Акція опозиції, зламаний прапор. (ФОТО)

Майдан за українську мову стоїть вже 15 днів! Сьогодні розлючений перехожий зламав прапор України та збив табличку з дошки оголошень. Крім цього, об’єднана опозиція зробила спробу розмістити поруч з нами намети для збору підписів за відставку Януковича.

16.07.2012 Суд не знайшов складу правопорушення у двох затриманих на харківському мовному майдані, третього ще судять (ВІДЕО, ДОКУМЕНТ)

Харківський мовний Майдан триває. Влада намагається через суд тиснути на активістів.

14.07.2012 11-й день харківського мовного Майдану. Міліція забороняє тент від сонця, надійшла судова повістка.

Сьогодні купили на зібрані громадою кошти тент від сонця (шматок тканини 2х3 метри). Вже почали встановлювати його, щоб захистити людей від спеки, але міліціянти “заборонили” нам зробити захист від сонця. Також надійшла судова повістка по подіям на Майдані 3 липня.

13.07.2012 10-й день харківського мовного Майдану завершився вогняним шоу (ВІДЕО)

 12.07.2012 Послухай, як співає харківський Майдан! (9-й день мовного протесту)

Послухай, як співає харківський Майдан! У пятницю, 13 липня, о 19.00 на Майдані Свободи послухаймо авторські пісні та поспіваймо під гітару разом з рок-музикантами Сашком та Єгором! А після — шоу з вогником, а точніше fire-шоу. Продовжимо спекотний день спекотним вечором!

10.07.2012 Новини Харківського мовного спротиву. Веселе відео. Як допомогти Майдану в Харкові?

Тим часом харківський Майдан серйозно налаштований стояти до виборів. В зв’язку з тим, що є звернення від людей з проханням надати реквізити для грошової допомоги Майдану відкрито картковий рахунок, навіть не з власної ініціативи.

 10.07.2012 Харківські гасла – за мову і двомовність – фоторепортаж

В Харкові пікетували міську раду, яка сьогодні зібралася приймати рішення про підтримку закону про язьік (поки чогось до цього не дійшло).

10.07.2012 Звернення Харківського Майдану до депутатів міської раді з вимогою не підтримувати розкольницький мовний законопроект

10 липня в Харкові відбудеться засідання міської ради, на якому буде вирішено питання про підтримку антиукраїнського мовного закону на Харківщині.

9.07.2012 Йшов сьомий день харківського майдану за мову. Підтягнулися поети на чолі з Жаданом. (відео)

Сьогодні виступали поети на чолі з Сергієм Жаданом. Згодом будуть всі виступи, а поки дивіться фото і слухайте надзвичайно актуальний вірш у виконанні автора “Їхня політика – це бите скло…”

9.07.2012 Регіонали використовують профком для знущання над українською мовою

На підприємстві АК “Харківобленерго” профком під страхом звільнення з роботи примушує підписувати лист до президента. У якому «трудовий колектив» та профспілковий комітет акційної компанії «Харківобленерго» звертаються з проханням підписати прийнятий Верховною Радою України Закон про «Про принципи державної мовної політики».

8.07.2012 Звернення “Майдану за українську мову” до харків’ян

П’яту добу стоїть харківський Майдан за українську мову. Сьогодні активісти написали текст листівки, яку найближчими днями ми надрукуємо і будемо поширювати серед громади.

7.07.2012 Вже четвертий день триває харківський Майдан. Відбулося віче. Багато відео

І розходитися харківський Майдан не збирається, попри невелику кількість людей. Сьогодні відбулося народне віче про те, що робити далі, як захищати мову?

7.07.2012 Харківський Майдан на захист української мови нікуди розходитись не збирається

Харківський Майдан на захист української мови нікуди розходитись не збирається (навіть думки такої ні в кого не виникало). Бо він проводиться не політичними партіями, а звичайними громадянами, які усвідомлюють шкідливість і небезпеку цієї мовної маніпуляції. Активісти налаштовані стояти далі.

6.07.2012 В Харькове языковой вопрос сопровождается и правовым скандалом

Кроме политического противостояния, в Харькове языковой вопрос сопровождается и правовым скандалом

6.07.2012 “Сьогодні забирають мову, а завтра – волю” (відео)

Майдан у Харкові

6.07.2012 Майдан на захист української мови в Харкові – новини

В суботу 7 липня о 16.00 на майдані Свободи відбудеться загальне віче харківської громади, для обговорення подальших дій спротиву проти розколу суспільства на мовному питанні.

5.07.2012 Прокуратура розслідує побиття активістів на харківському Майдані

Варто зазначити, що подібна реакція прокуратури є нетиповою, бо 99% подібних матеріалів у ЗМІ прокурори залишають поза увагою і ніяк не реагують.

5.07.2012 Ранок 5 липня на харківському Майдані за українську мову

Ночували 11 людей, потім двоє пішли, до ранку нас залишилось 8. Спроба вчора ввечері встановити наш новий намет закінчилась черговою суперечкою з міліцією. Їм дана вказівка: ЖОДНИХ НАМЕТІВ! Зараз ситуація з міліцією відносно спокійна.

4.07.2012 У Харкові розпочалася безстрокова акція протесту проти прийняття мовного закону

30 осіб, які сьогодні брали участь в акції протесту на майдані Свободи, склали графік чергування і мають намір цілодобово перебувати на площі навпроти Будинку Рад.

4.07.2012 Харків, не спи, ПРОКИДАЙСЯ!!!

Продовжуємо нашу акцію сьогодні на Майдані Свободи з 13.00. Якщо буде судова заборона – перемістимось на інше місце (поруч), але наш протест все одно триватиме! Чекаємо на вас. Беріть з собою намети, каремати, теплі речі.

 3.07.2012 Намети на Харківському Майдані простояли півтори години. Міліція затримала протестуючих

Просто зараз на майдані Свободи в Харкові невідомі трощать два намети, які поставили півтори години тому. Поруч стоїть міліція на чолі з начальником міського управління і спокійно за цим спостерагіє.

 3.07.2012 Наметове містечко у Харкові – Майдан на захист української мови

3 липня 2012 року на майдані Свободи небайдужі громадяни Харкова почали безстрокову акцію протесту. О 22 годині ставиться перший намет, що стає початком нового руху спротиву.

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст