Dalia KUODYTE: Україна повинна поважати право своїх громадян на свободу зібрань

Депутат Сейму Литовської Республіки Dalia Kuodyte засуджує рішення суду Києва, яким українському народу було заборонено 22 листопада зібратися, щоб відсвяткувати сьому річницю Помаранчевої революції і щорічний День Свободи – святкування, що скликається на центральній площі Незалежності.

Заступник голови фракції Ліберального руху Литовської Республіки у Сеймі Dalia Kuodyte сказала, що український народ в цьому випадку зазнає необгрунтованих обмежень у одному з найважливіших прав – праві на свободу зібрань, і аргументу, що таке рішення прийнято з метою убезпечити офіційний візитй в Україну Президента Литви Далі Грібаускайте, абсолютно недостатньо.

“Візит представника демократичної держави – в цьому випадку, Литви – не повинен стати приводом для топтання української демократії. Я закликаю офіційний Київ скористатися можливістю запевнення, що Україна дотримуватиметься демократичних засад, прав людини, які визнає Європейський Союз, поважатиме права своїх громадян вільно і мирно збиратися “, – сказала D. Kuodyte.

Ліберальний рух Литви заявив, що буде вітати ініціативи президента Литви Д. Грібаускайте з підвищення обізнаності про права людини під час офіційного візиту в столицю України.

http://www.balsas.lt