Євген Сверстюк: Сьогоднішня влада тимчасова і не представляє народу

Про це заявив відомий громадський діяч, колишній дисидент та політв’язень Євген Сверстюк на прес-конференції з нагоди створення ініціативної групи «Першого грудня».

Відомий громадський діяч Євген Сверстюк на прес-конференції в Укрінформі 14 грудня сказав, що в Україні, на відміну від Європи, в ХХ столітті народ і влада не формували єдину державу, а були постійно розділені. «Влада була завжди проти народу. І в 29-му, і в 33-му, і в час війни, і після. Власне кажучи, народ з’явився на арені 1 грудня 1991 року. Народ, який протягом століття жив в умовах диктатури, заявив про себе. Звідси й ініціатива “Першого грудня”», — підкреслив пан Сверстюк.

Колишній дисидент, учасник ініціативної групи «Першого грудня» вважає: «Сьогодні ми повинні твердо усвідомити: народ хоче мати голос. І хоче, щоб той голос почули у світі, коли говорять про Україну, щоб світ говорив про народ, а не тих людей, які зараз зверху. Тимчасово зверху».

«Якщо вам здається, що це безповоротно, що корозія і корупція розтлила цілий народ, — це неправда. В нас не чума, і ми прекрасно розуміємо, що нас більшість, порівняно з тими людьми, які просто захмеліли і одуріли від “прихватизації”. Нас більшість, просто нашого голосу ще не чути. Але ми цілком ясно всі усвідомлюємо, що далі так тривати не може. Цю недугу треба лікувати. Зголошуйтеся, лікарі!» — закликав Євген Сверстюк.

День

2 Comments

  1. Правильно каже Пан Сверстюк що зараз Україною править все, що хочеш, але не деравна влада, яка дбає за народ і вона скоро піде. Мусить піти, Чи зробить це добровільно, чи її попросять піти? За рік два навіть важко буде пригадати хто такі януковичі, азарови пахло , табачніків і т.д.

Comments are closed.