Верховна Рада України ухвалила новий закон «Про громадські організації»

22 березня 2012 року Верховна Рада України ухвалила новий закон «Про громадські організації». За нього проголосувала конституційна більшість – 334 нардепи.

Новий закон «Про громадські організації» надає громадським організаціям право захищати інтереси не тільки своїх членів та право діяти на всій території України; спрощує та здешевлює процедуру державної реєстрації. Громадським організаціям також надається право здійснювати господарську діяльність безпосередньо.

Непроста боротьба за новий закон про громадські організації тривала 5 років і завдяки об`єднанню зусиль громадськості завершилася успішно.

Президент України підкреслював необхідність ухвалення законопроекту про громадські організації (зокрема у виступі у Верховній Раді України 6 вересня 2011 року). Тож варто очікувати, що закон «Про громадські організації» буде підписаний Президентом.

Нагадаємо, що законопроект «Про громадські організації» № 7262-1 був розроблений громадськими експертами, зокрема Тетяною Яцків, Центр громадської адвокатури, Олександром Вінніковим, Мережа розвитку європейського права, та Максимом Лацибою, Український незалежний центр політичних досліджень.

Український незалежний центр політичних досліджень висловлює щиру подяку усім, хто протягом 5 років підтримував новий закон про громадські організації та сприяв його ухваленню.