Громадські активісти надаватимуть безкоштовні послуги гостям Євро-2012

Волонтери й активісти громадської ініціативи “Friendly Ukraine” надаватимуть безкоштовні послуги іноземцям, які приїдуть в Україну на Євро-2012. Ініціативу підтримує Міжнародний фонд “Відродження”.

Презентація ініціативи відбулася 21 травня в містах, що прийматимуть Євро-2012 (Києві, Харкові, Донецьку та Львові). Учасники акції за допомогою повітряних кульок відправили символічні запрошення гостям Євро-2012 скористатися нашою гостинністю, а також запросили українських громадян долучатися до лав волонтерів.

“Friendly Ukraine” – це позаполітична ініціатива з європейської інтеграції України на рівні “люди для людей”. Напередодні Євро-2012 українські громадяни, координуючи зусилля через соціальні мережі, пропонують туристам безкоштовну допомогу – житло, трансфер від аеропорту до міста, англомовні екскурсії, перекладацькі й інформаційні послуги тощо. Ініціатива демонструє, що українці, всупереч негативному іміджу влади й окремих представників бізнесу, що необґрунтовано завищують ціни для гостей Євро-2012, є приязними та гостинними.

У соціальних мережах уже сформовано ініціативні групи небайдужих громадян, які готові надавати іноземним уболівальникам безкоштовні послуги та допомогу, а також створено відповідні ресурси. Це сайт із надання туристам безкоштовних пропозицій щодо житла в містах Євро-2012 www.rooms4free.org.ua, сайт із надання безкоштовних пропозицій туристам щодо трансферу, екскурсій, інформаційних і перекладацьких послуг www.2012well.com.ua, громадська ініціатива ”I can help U” (надання безкоштовних інформаційних і перекладацьких послуг туристам www.Icanhelpu.com.ua).

“Friendly Ukraine”
Вікторія Світлова
050 669 52 29

***

Місія Міжнародного фонду “Відродження” – фінансово й організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.