Майдан вимагає в Партії регіонів гарантій неповеренення до закону про наклеп

Сьогодні Верховна Рада все таки зняла з розгляду скандальний законопроект Журавського, яким передбачалося криміналізувати наклеп. Однак один з речників ПР по питаннях свободи слова нардеп Олена Бондаренко одразу заявила, що Партія регіонів не гарантує, що не повернеться до голосування за закон про наклеп після виборів.

“Насправді, ми не гарантійний банк. Ми не будемо давати гарантій. Все буде залежати тільки від ситуації в країні”, – сказала депутат.

Передбачаючи такий розвиток подій ми 26 вересня послали голові депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України О.Єфремову таке звернення, відповідь на яке він має дати згідно закону протягом місяця.


Шановний пане Єфремов,

 У зв’язку зі значним суспільним резонансом, спричинений ініціюванням народним депутатом від Партії регіонів законопроекту про встановлення кримінальної відповідальности за “наклеп” та наступне голосування депутатами фракції ПРУ за цей законопроект у першому читанні, враховуючи велику суспільну вагу цього питання, зокрема – щодо формування вільної волі виборців напередодні парламентських виборів, забезпечення виборців об’єктивною інформацією – просимо Вас, як керівника фракції Партії регіонів, письмово повідомити, чи голосуватиме фракція ПРУ будь-коли за будь-який законопроект, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп чи образу?

Це запитання надсилається у рамках всеукраїнського моніторингу дотримання конституційних прав і свобод, здійснюваного Громадським інформаційно-методичним центром “Всесвіт” у партнерстві з Харківською правозахисною групою.


Ждьом-с. Відповідь одразу оприлюднимо.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair