Солом’янська міліція склала новий протокол на активістку “Відсічі” за події місячної давності. Завтра суд.

Свавільно затримавши трьох активістів Громадянського руху “Відсіч” і блокувавши два десятки інших 15 вересня в окрузі №222 та програвши їм всі суди, Солом’янська міліція, схоже, вирішила помститися одній з них, оскільки правоохоронцям виявилось мало порваного наплічника та загубленою дівчиною під час затримання взуття.

Через 10 днів після подій і на наступний день після останнього програного суду міліція подумала і склала в кабінеиах райуправління на Катерину Чепуру новий протокол, про що активістка дізналася з повістки, яка прийшла їй з суду.

У протоколі стверджується, що у листівках неправильно вказана установа, яка здійснила друк, хоча там вказано, що листівки є самвидавом, оскільки друкуються на особистих принтерах активістів.

Найцікавіше, що Катерина Чепура листівок не поширювала (в протоколі вказано, що листівки в неї не вилучалася), а була присутня на місці подій як журналіст. А після затримання міліцією активісти “Відсічі”, реалізуючи надані їм законодавством права поширювати інформацію й агітувати як за, так і проти, ось вже майже місяць поширюють такі самі листівки, і міліція не має до них жодних претензій.

Суд відбудеться завтра, 10 жовтня, за адресою вул. Максима Кривоноса, 25 о 9.30.

Телефон Катерини Чепури: 066-136-5984

Листівка з матеріалів справи К. Чепури:

Протокол, складений на К. Чепуру:

1 Comment

Comments are closed.