Анонс. Як захистити себе і близьких людей від інформаційної агресії в кіберпросторі?

Безпека турбує кожного. Одним з основних джерел небезпек є інформаційний простір. Тут відбувається те, що зветься інформаційною агресією не тільки проти України та країн пост-соціалістичних демократій, а й усього цивілізованого світу. На цьому фронті немає ані кордонів, ані обличчя ворога. І найуразливішим тут є кіберпростір – середовище, що виникає в результаті взаємодії людей за допомогою технологічних пристроїв і мережевих зв’язків. Головне тут не технології, а діяльність людей, що їх використовують. Якщо ми не усвідомлюємо, що йде інформаційна війна, ця діяльність робить наше життя небезпечним.  На цьому наголошують наші друзі і партнери з Чехії та Словаччини  з T4UA – Команда Для України:
https://m.facebook.com/team4ukraine : представник Празького інституту безпекових досліджень (PSSI) Петр Пойман, колишній заступник політичного радника командувача місії KFOR у НАТО, представник Служби безпеки та інформації Чеської республіки Томаш Флідр, координатор з кібербезпеки інформаційних систем (АЕС) Мартін Клубал.

3-4 грудня 2016 року вони, разом з фахівцями Інформаційного центру «Майдан Моніторинг», будуть проводити у нас в Харкові, в клубі «6-й кут» (вул. Гіршмана 9/27) Першу Школу інформаційної безпеки «Інформаційна та кібервійна. Як захистити себе і близьких людей».

Цей курс розраховано на: освітян та студентів; державних службовців, які відповідають за внутрішню та інформаційну політику, освіту, культуру та молодь; фахівців з корпоративної безпеки; лідерів та співробітників прес-служб і PR-менеджерів НДО.

Запрошуємо бажаючих дізнатись про загрози в інформаційному просторі та можливості захиститися від них.

Розклад роботи школи: 3 грудня 11.00 – 18.00; 4 грудня 10.00- 16.00.

Дізнатися більше можна в Ігоря Дубровського 050-619-43-97 dubrig@ukr.net (він координатор безпекових програм ГО ІЦ «Майдан Моніторинг»)

201027fbd001

Орієнтовна програма

Перший день 03.12.2016.

  1. State of information war against Ukraine, peculiarities of hybrid warfare. Стан інформаційної війни проти України, особливості гібридної війни.
  2. Basics of neuro-physiological influence of info warfare. Основи нейрофізіологічного впливу інформаційної війни.
  3. Social networks as human communities. Соціальні мережі як людські спільноти.
  4. Darknet ecosystem (TOR, dark markets etc.). Тіньові екосистеми (TOR, тіньові ринки і т.д.).
  5. Current cyber threats. Сучасні кібер загрози.

Другий день 04.12.2016.

  1. Introduction to holistic security. Введення в цілісну безпеку.
  2. Safe behaviour on social networks. Безпечна поведінка в соціальних мережах.
  3. Security of mobile applications. Безпека мобільних додатків.
  4. Source How to detect fake, spam and panic messages. How to differentiate bots from humans, how and why trolls operate. Джерело дослідження. Як виявити підробки, спами і панічні повідомлення. Як відрізнити ботів від людей, як і чому тролі працюють.
  5. Collective protection from psychological operations on the Internet. Засоби колективного захисту від психологічних операцій в Інтернеті.