Зупинимо смертну кару в Білорусі!

Сьогодні, 10 жовтня світ відзначає 9-й Всесвітній день проти смертної кари, закликаючи до скасування цієї крайньої міри покарання.

Ми запрошуємо вас зробити свій внесок у боротьбу проти смертної кари – ПІДПИСАВШИ ПЕТИЦІЮ ЗА СКАСУВАННЯ СМЕРТНОЇ КАРИ В БІЛОРУСІ
http://amnesty.org.ua/zupinimo-smertnu-karu-v-bilorusi/smertna-kara-v-bilorusi/

Білорусь – остання з країн Європи і колишнього СРСР, де все ще страчують людей. За оцінками Amnesty International, з 1991 р. в країні було страчено щонайменше 400 осіб. Ситуацію в Білорусі значно погіршують недоліки системи кримінального судовиробництва: смертні вироки виносяться всупереч міжнародним нормам і стандартам, що стосуються цього виду покарання.

У 1961 р., коли була створена Amnesty International, у світі було лише 9 країн, які скасували смертну кару. Тоді це питання не вважалося проблемою прав людини. П’ятдесят років потому тенденція до скасування смертної кари є невпинною в усьому світі.

Разом ми можемо добитися скасування смертної кари. Три хвилини вашого ого часу, витрачені на підписання петиції, можуть зробити цей світ кращим.

Більше інформації про смертну кару в Білорусі і світі ви можете знайти на сайті www.amnesty.org.ua