Луканов відцифрував Кучму, Ющенка і закличе «не вбивати Януковича»

6 травня 2012 року. Дві книжки журналіста Юрія Луканова «Третій президент. Політичний портрет Леоніда Кучми» і «Європейський феєрверк» у цифровому вигляді з`явилися в електронних книгарнях. «Третій президент» у всесвітній мережі «Amazon» , а «Європейський феєрверк» в українській електронній книгарні «Касіопея»  .

Книжку Юрія Луканова про Кучму випустило в світ видавництво «Такі справи» 1997 року. Вона стала першою в історії книжка про діючого на той час президента. Третім автор його назвав, ведучи відлік від Михайла Грушевського. Видання охоплює період до ухвалення Конституції 1996 року. Газета «The Ukrainian weekly» назвала цей твір віхою (milestone) в українській видавничій справі.

«Європейський феєрверк» було видано журналом «Мандри» і туристичною фірмою «Феєрія» – це легкі дорожні нотатки після поїздки шістьма країнами Європи: Польщею, Німеччиною, Нідерландами, Францією, Бельгією і Люксембургом. Видання дуже добре ілюстроване.

Книгарня «Касіопея» має намір від цифрувати ще дві книжки політичних епіграм Юрія Луканова – «Козюльки» і «Колода від Ющенка».

Крім того, домовлено про випуск суто електронної книжки з новими політичними епіграмами та невеличкими п`єсками на теми поточної політики. Видання має попередню назву «Не вбивайте Януковича».

Співпраця Юрія Луканова з електронною книгарнею «Касіопея» відбулася з ініціативи засновників книгарні.

Юрій Луканов є автором чотирьох книжок, продюсером, автором і співавтором сценаріїв приблизно десяти документальних фільмів і численних статей і колонок в газетах і журналах. У грудні минулого року він став головою Незалежної медіа-профспілки України.