Від Запоріжжя до Львова. Task Force Yankee допомагає біженцям.

Перемикач мов

Окрім медичної підготовки, яку Force Yankee надає українським силам безпеки, нещодавно ми змогли допомогти біженцям.

Наприкінці липня 2022 року президент Володимир Зеленський закликав мирне населення евакуюватися з лінії фронту Донецької області.  Наша організація швидко вирішила допомогти місцевій українській громадській організації.  Тож ми попрямували до Запоріжжя.  Після дуже довгої поїздки зі Львова ми прибули до місця, куди щодня прибувало від 1000 до 2000 біженців, цілий день.

Нас привітала Наталя Ардальянова та її дуже віддана команда.  З початку війни вони були присутні в приймальному центрі, щоб піклуватися, реєструвати та допомагати тисячам біженців, які прибули.
Ми прийшли не з порожніми руками і змогли віддати хороший вантаж гуманітарних вантажів її організації.  Ми обговорили, як ми можемо допомогти і особливо, як ми можемо допомогти в евакуації людей із Запоріжжя.

Наступного дня ми знову зустрілися і перед нами стояло дуже складне та емоційне завдання відібрати людей, які повернуться з нами до Львова.  Наша увага була зосереджена на матерях і дітях.

Так ми познайомилися з Юлією та її сином і донькою.  Все сталося дуже швидко і  ми домовилися  забрати їх  до Львова.  Подорож назад в Західну Україну зайняла у нас два дні, враховуючи той факт, що сім’я була більше тижня йшла пішки, тому вони були буквально виснажені.
Через два дні, після ночівлі у Вінниці, ми нарешті прибули до Львова на нашу оперативну базу.  Юлія та її діти пробули там два дні, і ми змогли допомогти їм дістатися до Польщі.

Троє людей змогли бути в безпеці.  Далі було б ще багато чого.  Наша місія продовжує допомагати Україні!

Патрік Бріон, текст і фото