Російська армія нищила в Харкові вулицю з вельми символічною назвою

Перемикач мов

Після повномасштабного вторгнення російські війська почали активно обстрілювати Харків. Особливо сильно дісталося Північній Салтівці – на сьогоднішній день там не залишилося жодного вцілілого будинку. 70 відсотків житлових будівель та інфраструктури зруйновані важкою артилерією.

Постраждала вулиця Дружби народів, розташована одразу в двох районах – Київському та Салтівському. Під час обстріляв був зруйнований 225-й будинок. Внаслідок чергового прильоту на декількох поверхах будівлі рухнув фасад. Також там обвалилося перекриття. Після прильоту сталася пожежа, вогонь випалив будинок зсередини.

Житловий будинок на вулиці Дружби Народів, 225. Наталія Зубар. 31 березня 2022 року.

Цей будинок неодноразово привертав увагу фотографів. Світлини виглядали вельми символічними: випалений дім, жахливі руйнування і разом з тим – надпис російською «Ул. Дружбы народов». Ця вулиця отримала  назву ще за совєтських часів. За задумом тогочасних чиновників, вона мала б символізувати братерство народів всередині СРСР. Подібні топоніми були практично в кожному місті колишнього СРСР.

Житловий будинок на вулиці Дружби Народів, 225. Юлія Гуш. 15 серпня 2022 року.

Юлія Гуш

Публікація профінансована Інтерньюз Нетворк та ГО «ІНСТИТУТ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ» в рамках проекту “Медійна програма в Україні”

About Гуш Юлія 43 Articles
Журналістка, волонтерка