Нардеп просто так роздає продуктові набори знедоленим пенсіонерам Полтавщини

У райцентрах області з’явилися офіси громадського об’єднання, де працюють «хороші люди» — так селяни називають тих, хто безкоштовно роздає їм продуктові набори

Приміром, 20 листопада такий «атракціон небаченої щедрості» відбувся у Лазірках. Спілкуючись із місцевими мешканцями з приводу їхнього консультативного референдуму, ми помітили у багатьох із них пакети з логотипом громадського об’єднання «Моя Полтавщина».

Велодід

— Це не підкуп виборців і з референдумом ніяк не пов’язано, це один хороший чоловік просто так допомагає, — запевнив нас чоловік літнього віку на велосипеді, який зупинився заради спілкування із нами. Він віз чотири пакети — для себе і свого знайомого. У двох пакетах із зеленими логотипами були продукти харчування, у двох інших — календарі на 2012 рік, на кожній сторінці якого розміщені пейзажі одного із районів та фото симпатичного молодого чоловіка на ім’я Володимир Пилипенко, вбрання якого змінюється відповідно до пори року.

Календодід

Інший літній лазірківчанин на велосипеді навіть подарував нам цей календар, але, заклопотаний справами, багато говорити не захотів та й поїхав собі. Зате жінки Лазірок виявилися балакучішими. Як от Віра Павлівна, процитуємо її:

Жінка

— Всі пенсіонери, в яких мала пенсія, отримали іменні запрошення із штрих-кодом від цього Володимира Пилипенка. Нам сказали взяти паспорти і прийти в 9:15 20 листопада до спеціального намету, який розбили недалеко від будинку культури. Ось прийшли ми із подругою, нас чемно запросили всередину, там тепло було, натоплено. Ми показали паспорти, запрошення, нам якісь талони дали. Ні, дані з паспорта не переписували. Пилипенко виступив — такий красивий, молодий, сказав, що 300 тисяч пенсіонерів з мінімальними пенсіями потребують допомоги, бо вони соціально незахищені. Він також розповів про своє життя, сказав, що родом з села, знає про наші проблеми і є люди, які можуть нам допомогти. Ні, він ні за кого не агітував, про майбутні вибори до парламенту не говорив. Ще, знаєте, що сказав? Є така газета — «Просто районка». Він пообіцяв, що ми її будемо отримувати безкоштовно до кінця наступного року. І що в одному з районів поштарі себе дуже погано проявили — не роздавали ці газети людям безкоштовно, а продавали. Ще Пилипенко говорив, що місцевих дітей возитимуть на екскурсії до Полтави. Він говорив десь з півгодини загалом, а потім нам всім дали продуктові набори і відпустили. Ми йдемо із Галею і я говорю — «Чому ніхто не здогадався запитати, за чий кошт ці продукти куплені?». Ніхто не запитав — а він не сказав. Зате говорив про те, що наше зібрання — зайвий привід побачити один одного…

Запрошення

А от пенсіонеру Анатолію Васюку продуктовий набор не дали. Анатолій Леонтійович показав нам своє запрошення від ГО «Моя Полтавщина», а заодно — своє посвідчення уповноваженого представника Конфедерації Вільних Профспілок України у Полтавській області. Він є також головою ініціативної групи з проведення консультативного референдуму в Лазірках. Роздача пайків якоюсь громадською організацією у такий день є порушенням законодавства, про що Анатолій Васюк склав відповідний акт. Чи з цієї причини, чи з якоїсь іншої, але продуктового набору йому не дали.

Власне, що тут скажеш поганого: допомога соціально незахищеним верствам населення — справа свята. І свій продуктовий набір Віра Павлівна нам показала…

Продуктовий набір ГО «Моя Полтавщина»

Продуктовий набір

І автобуси із дітлахами районів ми бачили у Полтаві на екскурсіях…

Автобус ГО «Моя Полтавщина»Автобус ГО «Моя Полтавщина»

І офіси ГО «Моя Полтавщина» виглядають привітно і привабливо, як от, приміром, у Шишаках.

Офіс ГО «Моя Полтавщина» у ШишакахОфіс ГО «Моя Полтавщина» у Шишаках

Та й Володимир Пилипенко, виявляється — хороша людина, раз народний депутат України. Шукаючи інформацію про нього в інтернеті, ми з’ясували, що він обраний по багатомандатному загальнодержавному округу від «Блоку Юлії Тимошенко» — порядковий номер у списку 169. Дата набуття депутатських повноважень 3 червня 2008 року. На час виборів він — адвокат Адвокатського об’єднання «Корпоративні технології». Безпартійний, освіта вища. Дата народження — 27 липня 1977 року. Проживає у Києві.

Листівка

У вересні 2011 року спікер ВРУ Володимир Литвин офіційно заявив про виключення 28 нардепів із фракції БЮТ, серед яких був і Володимир Пилипенко із так званої групи Портного. Тобто це люди, які формально не вступили до коаліції, але реально працюють на Партію регіонів, голосуючи переважно синхронно із більшістю. «Українська правда» називає Володимира Пилипенка разом із Святославом Олійником і Валерієм Писаренком друзями заступника голови Адміністрації Президента України Андрія Портнова.

Що Володимир Пилипенко робить у Верховній Раді — це одна справа. А от те, що акції ГО «Моя Полтавщина» дуже нагадують подібні акції іншого громадського об’єднання — зовсім інша. Вам не здається?

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина» http://www.poltava.pl.ua/news/12905/

На додачу

Приіхала в Пирятин. Дві вчительки-пенсіонерки ( одна з них – моя мама)сиділи над цим запрошенням і думали, що би це було?
Запрошення з надрукованим іменем – не вписаним від руки, з якимось штрих-кодом внизу-праворуч, з вимогою взяти паспорт на отримання гречки, згущеного молока цукру й чаю… Причина не вказана – крім просто турботи нібито. Вчора на порозі лежала записка-нагадування, коли й кудитреба прийти. Час у всіх різний. На фото молодичка з коралями в руках, ніби з чотками, так апетитно всміхається й нічого не пояснює – наприклад, звідки у Громадськоі організаціі стільки грошей на гречку для знедолених… Вчительки попросили мене дати відповідь:) я порилася в інтернеті – і ось! За молодичкою сяє посмішкою “тушка” Пилипенко! Той, що прилітав в ПАРЄ нібито член опозиціі- і делегацію ледь не позбавили повноважень за обман. Правда, він переписався, як незалежний. А тут, на Полтавщині, ходить по хатах, як юний Дід Мороз, нібито просто любить людей. А цими днями обнімає милих його серцю людей в Пирятині.
Вчительки категорично вирішили не йти “страмиться”, але серйозно думали, як же ж зробить, щоб у інших ті паспорти не попереписували – та на виборах не “повкидали” за тих “турків” ( нічого національного, це тут так ще з часів продажу в рабство Роксолан говорять про певний типаж ” не-пойми-кого”), що підуть по ті пайки