Харківська влада планує знести Меморіальний комплекс жертвам голодомору?

До річниці вшанування в Україні жертв голодоморів Дергачівська районна рада хоче знести Меморіальний комплекс жертвам голодомору 1932-1933 р., що знаходиться на підзвітній їй території біля селища Черкаська Лозова.

З джерел, близьких до Дергачівської районної ради стало відомо, що районним депутатським корпусом підготоване звернення і пакет документів до Голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна щодо необхідності демонтажу Меморіального комплексу Жертвам голодомору 1932-1933 на Харківщині. Причина цього на думку дергачівських депутатів більш ніш переконлива – у час економічної кризи, коли кожна жива копійка мусить йти на забезпечення соціальних потреб жителів району, такі витрати, як утримання Меморіалу жертвам голодомору є неприпустимим марнотратством народних коштів.

Іншою причиною необхідності демонтажу Меморіального комплексу депутати вважають складну громадсько-політичну ситуацію в Україні і, зокрема на Харківщині. Меморіальний знак Жертвам голодомору буцімто служить джерелом суперечливих оцінок минулого в суспільстві й сприяє нагнітанню громадського протистояння, що погано впливає на імідж Харківщини в Україні й світі.

Зважаючи на сумну долю Пам’ятного знаку УПА, меморіальної дошки Ю. Шевельову в Харкові,  звернення депутатів й громадськості Дергачівщини про демонтаж й перенесення Меморіального комплексу жертвам голодомору може бути почуте і належним чином сприйняте обласним керівником Михайлом Добкіним.  З досвіду вже відомо, що руйнування пам’яток національної історії й культури є пріоритетним напрямком дільності харківського керівництва. Тож треба бути пильними й не допустити чергового цинічного акту паплюження національної гідності нашого народу!

Джерело

Дергачівська районна рада спростувала це повідомлення вказаного джерела

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

2 Comments

  1. яке мерзотне невiгластво та ницiсть на тлi палацiв з 4-х метровими огорожами, це – харкотиння в обличчя Украiни

Comments are closed.