Міністр Табачник – 5 колесо до музичного воза

Активісти Громадянського руху «Відсіч» разом з митцями Олександром Ярмолою з «Гайдамак», лідером гурту «Крихітка» Каши Сальцової, поетом Сергієм Пантюком та іншими митцями театралізовано-музичним дійством на Хрещатику прагнули привернути увагу на небезпеку втручання Д. Табачника у ще одну, цілком чужу його суті, сферу – авторського та суміжних прав і запровадження там корупційних схем з метою особистої наживи всупереч інтересам українського суспільства.

29-го серпня на ст. метро Хрещатик митці та громадські активісти намагались театралізовано відтворити суть взаємостосунків митців та міністра Табачника. Поки митці співали, читали свої вірші, малювали – сумлінно і чесно займалися професійною діяльністю – «Табачник» пропонував глядачам заплатити за все це йому.

Так спрощено виглядає втручання Табачника у функціонування сфери авторського та суміжних прав. Сьогоднішньою акцією її учасники б’ють на сполох і намагаються привернути увагу до проекту Наказу, завдання якого – монополізувати сферу розрахунків за використання авторського твору. Цим наказом Табачник ліквідовує всі ліцензії представницьких уповноважених організацій, яким митці делегували право збору коштів. Міністр не приховує бажання скоротити перелік таких представницьких організацій і є всі підстави побоюватись, що цими організаціями стануть підконтрольні Табачнику, чиї інтереси він безпардонно лобіював дотепер.

На завершення акції відбулось урочисте вручення «Табачнику» заслуженої відзнаки – п’ятого колеса до музичного воза – наявність якого постійно заважає рухатись вперед.

Громадянський рух «Відсіч»