МВС: Проти учасників народного маршу в Києві, які брали участь у сутичці з міліцією, будуть порушені кримінальні справи

Проти учасників опозиційного маршу, які 24 серпня брали участь у сутичці в Києві на вул. Володимирська, будуть порушені кримінальні справи. Про це сьогодні повідомив начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук.

За його словами, вчора в результаті сутичок між правоохоронними органами та мітингувальниками постраждало 6 працівників міліції, вони отримали травми різного ступеня тяжкості.

“Проти всіх учасників, дії яких будуть кваліфікуватися за статтею 293 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку) будуть порушені кримінальні справи, які будуть передані в прокуратуру. Також мітинги, які були проведені, незважаючи на рішення окружного суду про їх заборону, за ним також будуть порушені кримінальні справи і передані в прокуратуру, де їм буде дана правова оцінка, в тому числі і по діях заступника голови партії “Батьківщина” ОлександраТурчинова “, – повідомив Поліщук.

Нагадаємо, вчора у Києві на вул. Володимирська (біля будинку вчителя) сталася сутичка між учасниками опозиційного мітингу і співробітниками міліції. Мітингувальники в сутичці прорвали першу блокаду міліції. Кількість співробітників спецпідрозділу “Беркут” становило приблизно 1 тис. осіб.

За матеріалами РБК-Україна