Стратегію розвитку м.Києва до 2025 року розкритикували

Експерти Інституту архітектурного менеджменту та Національного екологічного центру України виступили з критикою проекту Стратегії розвитку м.Києва до 2025 року. На їх думку Стратегія не відповідає покладеним на неї задачам.

Свою критику містобудівники та екологи виклали у аналітичному документі «ЗМІСТ ЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЇ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУВАННЯ».

«Стратегія розвитку Києва до 2025 року у наданій редакції не є піар-документом, але не є й тією самою конструктивною творчою стратегією – фундаментальною основою наступного Генерального плану. Даній Стратегії, наказано бути «врахованою і деталізованою» (незважаючи на її піар-стилістику) у рішеннях замовленого раніше Генерального плану Києва до 2025 року, розробка якого вже практично завершена.» – пояснює Сергій Дюжев, автор розділів з озеленення та рекреації двох попередніх генпланів Києва, нині – експерти Інституту архітектурного менеджменту.

«Такий проект Стратегії не може стати базою, «дороговказом» Генерального планування Києва. Таку роботу потрібно виконати без поспіху, на основі сучасної та адекватної технології, що забезпечить безперервне містобудівне планування і міське управління. А саме це потрібно для цивілізованого майбутнього Києва і держави» – додає Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України.

Свою критику експерти надіслали керівництву міста і розробникам Стратегії.

Василюк О.В.
097 1000 473