Тушки – потужний внутрішній детонатор “партії влади”

Дивні творіння, ці політичні тушки.

Всього лише рік тому багато чого було інакше.

Поддерживаете ли вы политику В. Сальдо? Обоснуйте, пожалуйста.  — Какую именно политику? Политику воровства, обмана, нецелевого использования денежных средств? Я думаю, что человек, который является патриотом города, такую политику поддерживать не может. (С.Карунос, 02.04.2010)

Сальдо вымогал у вас долю в бизнесе? — …в каждой неправде есть доля правды (С.Карунос, 02.04.2010)

Відверта опозиційність дуже швидко відгукнулася бізнесовим інтересам молодого “політика”.

Голова фракції “регіоналів” у міськраді, фаховий аудитор С.Корнілова ініціювала масштабну перевірку підприємств С.Каруноса.

Результати перевірки дозволили швидко та легко затулити рота політичному опоненту:

І навіть більше – за короткий термін докорінно змінити його риторику:

Я в оппозиционные игры не играю. (С.Карунос, 18.08.2011)

Так прокоментував “політик і бізнесмен” перехід до тієї самої політичної сили, яка так натхненно збирала компромат  на його мережу супермаркетів.

Можливо,  С.Карунос й готовий поступитися принципами, особистими поглядами, соціальним капіталом заради бізнесових інтересів. Тим більше, що підприємливий перебіжчик навряд чи перестав бути брехуном:

Торговая сеть Оскар исправно платит свои кредиторские обязательства (С.Карунос, 02.04.2010)  – Деякі витяги з реєстру судових рішень

Але – чи готові проковтнути усе члени “тушкоприймальнику”?

Репутація “слухняної більшості” до душі далеко не всім членам регіональної фракції. Адже серед них також є люди з амбіціями,  зв’язками, і, зрештою, бізнесовими інтересами.

Має місце парадокс – чим численніша та більшість, тим вища вірогідність наявності в ній особистостей, яким не подобається тупо тиснути кнопки за вказівкою диригента.  Якось їм це набридне. І вибухне таки не зле!

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.