У Стаханові мітингували проти демонтажу трамвайних шляхів

12 серпня в Стаханові мітингували проти демонтажу в місті трамвайних шляхів. Про це повідомляють «Подробиці».

Нагадаємо, рішення продати рейки на аукціоні взяли місцеві депутати ще місяць тому. На виручені гроші планують погасити борги по зарплаті працівникам трамвайно-тролейбусного депо і купити нові пасажирські автобуси. Мешканці проти, і вимагають повернути трамваї на вулиці міста.

Замість трамваїв жителям Стаханова обіцяють нові місткі автобуси. Вони будуть перевозити пільговиків безкоштовно, але ось для інших – ціна може зрости.

У трамвайно-тролейбусному депо кажуть, що про мітинг нічого не знали. Але вважають, що на плани влади розібрати трамвайні колії – акція не вплине.

«Щоб відновити трамвай, ось вони які стоять зараз трамваї – це потрібно дуже великі суми грошей. Вони не потрібні. Вони не будуть рентабельними. Електроенергія дуже дорога », – говорить Ігор Холодов, заступник директора Стахановського трамвайно-тролейбусного депо.

Ситуацією навколо стахановського трамвая вже зацікавилися в прокуратурі.

«Прокуратурі Стаханова відома ця ситуація. Вивчалася вона. І перша вимога прокуратури було – це провести інвентаризацію », – розповів Олександр Зайцев, прес-секретар прокурора Луганської області.

У прокуратурі кажуть, що можуть депутатське рішення – опротестувати. Від висновків її співробітників багато в чому залежить доля єдиного в країні трамвайного шляху, що з’єднує два міста – Стаханов і Ірміно.

 

 

 

 

 

 

 

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.