Анонс: «Джипінг: боротьба триває»

23 вересня 2011 року о 12.00 годині у місті Одеса за адресою: вулиця Єкатеринінська, 77, прес-центр Українського дому, відбудеться прес-конференція «Джипінг: боротьба триває», яка присвячена проблемам автомобільного позашляхового спорту на заповідних природних територіях.

У прес-конференції візьмуть участь представники громадських організацій:
Марія Сторчило «Національний екологічний центр України» (Київ);
Ірина Вихристюк, громадська організація «Відродження» (Татарбунари, Одеська область);
Іван Русєв , кандидат біологічних наук, Українське товариство охорони птахів;
Сергій Гуцалюк, Чорноморське козацьке з’єднання.

Останнім часом популярними стають змагання з екстремальних перегонів на джипах, які проходять у малолюдних та важкодоступних місцях. Зазвичай такими місцями виявляються заповідні території – неповторні куточки української природи з рідкісною флорою та фауною.

Організація подібних заходів порушує ряд Законів України «Про природно-заповідний фонд України», «Про охорону навколишнього природного середовища України», «Про Червону книгу України» та Кримінального Кодексу України. Однак порушення законів не зупиняє організаторів та учасників джипінгу і вже наступною ціллю для підкорення природи має стати новостворений Національний природний парк «Тузловські лимани» в Одеській області, який довго чекав на свій природоохоронний статус.

Варто зазначити, що це не поодинокі випадки – майже щотижнево з’являється інформація про черговий раллі-рейд серед живописних краєвидів. І стає зрозуміло: якщо не зупинити цей процес, то можуть зникнути останні шматочки дикої природи України. А разом з ними й усі намагання долучитись до європейської спільноти.

Разом з тим, природоохоронці все ж таки не втрачають надії. Учасники прес-конференції озвучать реальну ситуацію з джипінгом в Україні та Одеській області зокрема та представлять проект розпорядження до обласних рад про заборону джипінгу на заповідних природних територіях, яке має покласти край нищенню особливо цінних природних територій.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь-ласка, до:
Ірини Вихристюк (067) 95 -64-226