Діаспора робитиме моніторинг судових процесів над політичними опонентами в Україні

26 серпня 2011 р. в Києві президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій разом з президентом Конґресу Українців Канади Павлом Ґродом зуcтрівся з начальником Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Андрієм Курисем.

Президент СКУ заявив про велику стурбованість світового українства тиском владних структур України на політичну опозицію в Україні, зокрема характером ведення судового процесу над екс-Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Він також привернув увагу до безпідставного арешту екс-Прем’єр-міністра, а також до неймовірних рішень суду відмовити в клопотаннях Юлії Тимошенко щодо надання часу для нормальної підготовки до захисту та перевірки її здоров’я особистим лікарем.

Окрім того, Евген Чолій наголосив, що СКУ буде й далі робити моніторинг судових процесів над політичними опонентами в Україні.

 

Світовий Конґрес Українців

145 Evans Ave., #207
Toronto, ON
M8X 5X8 Canada

Tel. (416) 323-3020
Fax (416) 323-3250
e-mail: congress@look.ca

website: www.ukrainianworldcongress.org

 

1 Comment

  1. Складається враження, що Віктор Янукович, та його радники – “неписьменні”. Вся світова спільнота каже, що так неприпустимо діяти, а їм – хоч би що. Вже й Лукашенко звільняє політв’язнів, Каддафі не знає, куди приткнутися, Мубарака скинули, але єнакіївській халіф вважає себе недоторканим…

    Мабуть, цій “спільноті” просто не вистачає освіченості та ерудиції…

Comments are closed.