Хто є ганьбою України?

А дійсно, хто? На останній передачі Савіка Шустера одна директриса школи пояснила нам усім, що студентка Киево-Могилянської Академії своїм вчинком (тицьнула букетом квітів у пику Табачнику) ганьбить Україну. Її не цікавили мотиви цього вчинку студентки. Її головним завданням було затаврувати «негідний вчинок» перед Табачником. Ох вже ця рабська ментальність. Бачте, «не всенародно обраний» постійно, особливо закордоном, ганьбить Україну своєю недолугістю, своїми лінгвістичними ляпсусами на кшталт роздягання українських жінок на весні та умік…увік… і т.д. Україну, а ганьбить студентка, яка в такій формі виявила свої відношення міністра-українофоба. До речі, який навіть забув міністром якої держави він є. Який намагається переписати нашу історію на користь сусідньої держави, який в свій час заперечував саме існування української нації.

Чи може прем’єр-міністр не ганьбить Україну тим, що за 20-ть років незалежності так і не спромігся вивчити українську мову.

А ще на тій передачі депутатка-регіоналка добалакалась до того, що звинуватила студентку у проявах «екстремізму». Побиття Народних Депутатів ¬ опозиціонерів у Верховній Раді, які намагалися не дозволити комуно-регіоналам ратифікувати Харківські угоди. Це що, не прояви екстремізму? Чи всілякі заборони Конституційних прав і свобод українців, побиття та труєння газами демонстрантів у День Незалежності ¬ не є проявами екстремізму? А сфабриковані проти лідерів опозиції карні справи, закриття їх у СІЗО ¬ не прояви екстремізму? Тому що це роблять свої можновладці ¬ то це так – дитячі іграшки?

Цікаво, як депутатка Українського Парламенту, директриса Української школи хотіла б, щоб українська студентка відносилася до міністра освіти України, який не переймається популяризацією Української мови. Чи не є ганьбою для міністра освіти України, що популяризацією Української мови на Харківщини піклуються вірмени (між іншим власним коштом). Та нехай він подякує тій дівчині за те, що вона квітами зацідила йому у пику, а не чимось більш «ароматичнішим» . А ще він повинен запам’ятати, що живе в Україні і якщо не поважатиме її мови, культури, її історії ¬ буде отримувати від українців «познаки неповаги». Українці нація терпляча але до певної міри. І всім цілком зрозуміло ¬ хто і як ганьбить Україну, бо навіть те, як ця влада стала владою ¬ вже ганьба для України.

Олександр Денисов, голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair