Київський Інтернет-гуру шокував луганських громадських активістів та журналістів

«Ми можемо активно впливати на роботу депутатів – і тепер знаємо, як це робити». Саме так підсумував роботу тренінгу з медіа-активізму для мешканців міста та області один з його учасників Станіслав Шиманський.

Семінар відбувся 17 вересня на базі комп’ютерної академії «ШАГ» в рамках проекту «Твій місцевий депутат: Луганська область». Його організатором виступив Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ).

 

У заході взяли участь депутати місцевих рад Луганської області; громадські активісти та представники громадських організацій, а також журналісти з Луганська, Ровеньків, Антрациту, Сватового, Алчевська, а також с. Денежникова Новоайдарського району.

18 учасників семінару протягом декількох годин під керівництвом досвідченого тренера – керівника програм нових медіа Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-України» Віталія Мороза вчилися новим методикам роботи в Інтернет-просторі. За словами учасників відомий далеко за межами України Інтернет-гуру шокував луганських громадських активістів та журналістів. «Ми були просто шоковані скільки багато всього можна досягти, використовуючи Інтернет, ми були вражені простотою і легкістю, а головне доступністю його пояснень», – зазначили учасники семінару, організованого Східноукраїнським центром громадських ініціатив.

Учасники з гумором і серйозністю розбиралися з практичними аспектами ефективного проведення правозахисних кампаній, просування нових ідей, передвиборчих та соціальних програм в Інтернеті. Вони також знайомилися з основними правилами – як стати успішним блогером, де знаходити не конфіденційну інформацію або як самому стати її постачальником, які інструменти та ноу-хау використовувати.

Директор громадської організації «Екологія та соцзахист» (м. Антрацит) Людмила Корольова чесно зізналася, що не є активним користувачем Інтернету, але була приємно здивована, дізнавшись, які можливості він дає як для майбутнього депутата, оскільки сама балотувалася до міської ради, і як виборцю. Тепер вона готова застосовувати отримані знання у своїй громадській роботі.

«Віталій Мороз дуже приємний тренер, ерудований. Його цікаво було слухати, матеріал сприймався легко. Він вміло чергував лекції з показами роликів, роботою в групах. Було цікаво, позитивно і зрозуміло. Дякуємо організаторам!»,  – сказала Людмила Корольова.

Оскільки одним із ресурсів проекту «Твій місцевий депутат. Луганська область» є сайт www.dep.lg.ua, то і вся робота тренінгу будувалася навколо нього. Про те, що є такий сайт Станіслав Шиманський (Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація Регіональних Ініціатив») дізнався нещодавно, а от як можна працювати з цією інформацією, налагодити зворотній зв’язок з депутатами –  це стало для молодого громадського діяча, за його визнанням, відкриттям.

«Слідкувати за роботою депутатів, моніторити їх соціальну та громадську активність, а значить, і впливати на життя нашого міста, області – це здорово!», – зазначив Станіслав Шиманський.

«Сайт дуже корисний можливістю зворотного зв’язку з виборцями», – вважає учасник тренінгу – депутат Дзержинської (м. Ровеньки) селищної ради Сергій Фомін. – Вдячний організаторам цього тренінгу, ми отримали прекрасну можливість вивчити підводні камені депутатської роботи, знання, як поліпшити можливість спілкування з виборцями та ефективність своєї депутатської діяльності.

Сергій Фомін вважає, що семінар пройшов на позитиві, інформація сприймалася легко, йому сподобався сам тренер. Колегу підтримав депутат Кленівської селищної ради (м. Ровеньки): «Я сам інженер-програміст, але інформація була цікавою і для мене. Сподобалося спілкування в групах». Такої ж думки були й інші учасники заходу.

Нагадаємо, підтримку проекту «Твій місцевий депутат: Луганська область» забезпечив Фонд «Східна Європа» в рамках програми «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні», який є спільною ініціативою Фонду Східна Європа та Черкаської обласної організації Комітету виборців України та виконується за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Підготувала Ірина Марініч

 

1 Comment

  1. Це дуже корисна і актуальна ініціатива. Було б добре провести щось подібне і у Києві. Вважаю, знайшлося б багато охочих послухати такі лекції.

Comments are closed.