Підпал у Галичі: суд перевірить, чи того судять

У справі щодо підпалу офісу ПР у Галичі в 2009 році  мають з’явитися нові докази. 9 вересня Галицький райсуд Івано-Франківської області задовольнив клопотання адвоката В. Бандури, який захищає підсудного “тризубівця” Василя Абраміва, щодо проведення дактилоскопічної експертизи. У обвинуваченого мають взяти відбитки пальців і перевірити, чи збігаються вони з тими, які начебто знайдено на місці пожежі.

Клопотання адвоката мотивоване тим, що з-поміж низки підозрюваних, яких перевіряли на причетність до підпалу, Василь Абрамів – чи не єдиний,  у кого відбитки не забиралися. Хоча саме Абрамів нині є єдиним обвинуваченим у справі.

“Звинувачуючи Абраміва у скоєнні злочину, який передбачає позбавлення волі до десяти років, ніхто зі слідчих не потурбувався порівняти відбитки пальців Василя з відбитками, залишеними на осколках пляшки, яку буцімто використали для підпалу,” – коментує прес-служба ВО “Тризуб”.

Крім того, як раніше повідомлялося, Василь Абрамів заявляє, що справа проти нього сфабрикована, і він не має жодного відношення до пожежі в офісі ПР. В такому разі експертиза зможе підтвердити непричетність “тризубівця” до цього злочину.

Підсудному обрано запобіжний захід – підписку про невиїзд. Як відомо, Василь Абрамів також є підсудним у справі щодо обезголовлення скульптури Сталіна і тому має регулярно з’являтися в суді у Запоріжжі.

в залі суду 9 вересня

Фото: banderivets.org.ua