Що читатимуть в Україні в наслідок законодавчого втручання держави?

«Що читатимуть в Україні в наслідок законодавчого втручання держави: аналіз, загрози та перспективи українського книговидання у контексті законопроекту Закону «Про національний культурний продукт»

 

та Брифінгу за результатами круглого столу

 

Робота Круглого столу: 14 вересня, з 12.00 до 14.00 місце проведення: «Leopolis Hall» Брифінг: о 14 годині Львів, проспект Свободи, 27

У червні депутати Верхової Ради ухвалили в першому читанні та відіслали на опрацювання законопроект Закону «Про національний культурний продукт», який, на думку українські видавців, зруйнує та цілковито дестабілізує і без того нестабільну книговидавничу галузь. Оскільки перед ухвалою законопроекту депутати не робили жодного обговорення з фахівцями, назріла нагальна потреба в зустрічі законотворців та експертів галузі.

ГО «Форум видавців» та Асоціація український видавців та Комісія з питань культури, духовного відродження та засобів масової інформації Львівська обласної ради організовують Круглий стіл «Що читатимуть в Україні в наслідок законодавчого втручання держави: аналіз, загрози та перспективи українського книговидання у контексті законопроекту Закону «Про національний культурний продукт», який збере фахівців книговидавничої галузі, відомих громадських діячів і політиків для фахового обговорення законопроекту закону, а також загалом проблем галузі та векторів співпраці із державою.

У програмі Круглого столу візьмуть участь: депутати Верховної Ради України, зокрема автор законопроекту «Закону про національний культурний продукт» В’ячеслав Кириленко, Ігор Гринів, Тарас Стецьків, Андрій Парубій, голова Комітету з питань культури і духовності ВР Володимир Яворівський, завідувач секретаріату представники Комітету з питань культури і духовності Наталя Колісниченко-Братунь, головний консультант цього ж комітету Тетяна Галюк, голова Асоціації українських видавців Олександр Афонін, президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль, фахівці галузі, громадські діячі.

Модерує роботу Круглого столу політичний експерт Костянтин Матвієнко.

Запрошуємо зацікавлених журналістів до роботи Круглого столу, а також на брифінг за результатами дискусій.


Контакти по організації Круглого столу: Мар’яна Савка 067 760 10 82
marjana.savka@gmail.com

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.