У Нью-Йорку відбувся протест проти Януковича (+фото, відео)

Перемикач мов

В середу  в Нью-Йорку представники діаспори пікетували дипмісію України при ООН із плакатами, які закликають до відставки президента Віктора Януковича та діючого уряду. Протестувальники також вимагали припинення політичних репресій в Україні та повернення до демократичних стандартів. У своєму відкритому листі до Януковича Український Конгресовий Комітет Америки просить президента змінити політичний курс “в сторону конструктивних дій відносно міжнародних стандартів щодо людських та національних прав”.

Нагадаємо, раніше агенція “Інтерфакс-Україна” з посиланням на представника Місії України при ООН розповсюдила хибну інформацію про те, що начебто “українській діаспорі поліція не дозволила провести акцію”.

Співробітник українського представництва пояснив, що заявки на акції, які в даний час у великій кількості проводяться в безпосередній близькості від будівлі ООН, подавалися за кілька місяців до їх проведення. Він припустив, що представники української діаспори не встигли завчасно подати заявку.

Водночас депутат від НУНС Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що переговорив з організаторами акції – Українським конгресовим комітетом Америки – і запевнив, що у організації є всі дозволи і акція відбудеться, як і заплановано.

“Представник дипмісії збрехав! Всі дозволи є, акція протесту відбудеться”, – зазначив він.

Це ж підтвердив і координатор акції УККА Андрій Футей: “Це абсолютно не відповідає дійсності. У нас є всі необхідні дозволи, а також дозволи на встановлення звукової системи. Хтось подає неправду в пресу”.

Як пояснила голова УККА Тамара Алексій, для проведення акції не потрібен був дозвіл поліції, а був потрібен лише дозвіл на установку підсилювальної апаратури.

Фото тут і далі – Олега Медведєва

Акція почалася музичним виконанням молитви, після чого організатори акції запросили приєднатися до них поліцейських “для демонстрації того, що в Америці є демократія”.

 

Акція проходила під гаслами “Геть Януковича!”, “Геть Азарова!”, “Геть українофобів!”, “Геть Табачника!”.Учасники акції також тримали в руках плакат із портретом Тимошенко за тюремними ґратами, напис на плакаті мовив: “Ні політичним репресіям, Україні волю!”.

Більше світлин тут: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2422574007366.2138240.1341932068Відео з пікету: https://www.facebook.com/photo.php?v=2421623023592Українська Правда, VIDIA, Фото, відео Ronya Lozynskyj

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст