«Бібліотека «Дня» поповнилася новою книгою!

«Сила м’якого знака…» — це книжка про незнищенність. Про глибину й могутність нашого історичного коріння. Це спроба «Дня» та наших авторів не тільки дослідити Київську Русь як історичне явище, а й зрозуміти історію її Історії.

Ця книжка – про те, як минуле нашого народу намагалися привласнити і як воно не піддалося. Як державотворчий, культурний і духовний спадок княжої доби перекроювали спершу Російська імперія, а згодом — Радянський Союз. І як ці спроби повторюються сьогодні, вже на нових рівнях. Не дарма відомий британський вчений, громадський діяч і журналіст Ланселот Лоутон у 1930-х роках назвав анексію Київської Русі «одним із найбільших політичних шахрайств у нашій історії».

Для багатьох книжка «Сила м’якого знака…» означатиме відкриття. У тому, що стосується походження нашої мови, Церкви, тяглості державотворчої традиції. А також у тому, як втручання в українське минуле вплинуло на трагічне розгортання нашої історії у ХХ столітті.

Протягом 15 років «День» скрупульозно аналізував українські «больові точки» як у щоденному газетному форматі, так і в книжковому. У дванадцятій книжці із «Бібліотеки «Дня» вміщено статті блискучих авторів, багаторічних експертів і журналістів «Дня» –– Валерія Степанкова, Анатолія Свідзинського, Дмитра Степовика, Григорія Півторака, Оксани Пахльовської, Петра Кралюка, Сергія Кота, Кирила Галушка, Олександра Палія… Незмінного ведучого рубрики «Історія та Я», журналіста «Дня» Ігоря Сюндюкова. Видання містить також матеріали незабутніх Сергія Кримського та Клари Гудзик, чия публіцистична творчість вже стала історією нашої газети.

Автори книжки переконані, що повернення Руської правди та зміцнення української ідентичності сьогодні вкрай важливе не лише для нас, а й для  Росії та Європи. Українська спільнота дозріла, щоб прийняти історичну правду в повному обсязі. З усією відповідальністю, яка з цього випливає.

Замовити та придбати цю та інші книжки Бібліотеки газети “День” можна тут:  http://www.day.kiev.ua/3014342