Внесено зміни до міського бюджету м. Збаража

П’ята сесія Збаразької міської ради шостого скликання відбулася 30 серпня 2011р. на вимогу депутатів. На сесії було зареєстровано 20 депутатів міської ради. Голова сесійного засідання – Пелех О. З., секретар – Наумович Ю.Я.

На сесійне засідання депутати винесли ряд важливих питань, зокрема питання щодо створення робочої групи по розробці Статуту громади міста, адже за словами депутата Напованця Р.П. Статут громади міста є місцевим нормативно-правовим актом, який встановлює права, свободи і обов’язки жителів міста, регулює відносини між громадою міста та міською владою. У розробці Статуту можуть взяти учать громадські організації, політичні партії та громадяни міста. До списку осіб робочої групи входять депутати міської ради: Напованець Р.П., Домбик В.С! ., Рудан А.М.

Чи ненайважливішим є рішення про внесення змін до рішення міської ради від 31 січня 2011 року № 49 «Про міський бюджет на 2011рік», адже розпочався новий сезон у дошкільних закладах. Керуючись статтями 14, 78 Бюджетного кодексу України, депутати одноголосно вирішили збільшити обсяг видатків загального фонду міського бюджету в сумі 385000 грн. на Дошкільні заклади освіти. В вищезгадану суму входять витрати на необхідні предмети, матеріали, обладнання та інвентар, продукти харчування, оплата електроенергії та природного газу.

На попередній, четвертій сесії шостого скликання 24.06.2011р., депутат міської ради Напованець П. М. вніс пропозицію про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Збаража Дмитру Клячківському «Климу Савурі» (посмертно)». Після короткої доповіді депутата Домбика В.С. про уродженця м. Збаража, члена Головного Проводу ОУН, першого командира УПА та Командира УПА – Північ, проект рішення був прийнятий на п’ятій сесії шостого скликання депутатами міської ради.
Сесією міської ради також прийнято рішення за клопотанням голови Збаразького райагробуду Недільського Т.С. «Про переведення житлового приміщення гуртожитського типу у комунальну власність за адресою м. Збараж., вул. Грушевського, 151». Відповідно до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» вирішено прийняти у комунальну власність житлове приміщення та надано дозвіл на приватизацію житлових та нежитлових приміщень його мешканцям. Сфера дії Закону України «Про забезпечення реалізації житлов! их прав мешканців гуртожитків» на підставі якого, надається дозвіл на приватизацію поширюється на громадян, які на законних підставах тривалий час (не менше п’яти років) зареєстровані та фактично проживають у гуртожитках, призначених для проживання одиноких громадян або для проживання сімей, та не мають іншого власного житла. Буде створена робоча комісія яка проведе інвентаризацію та укладе акт-передачі житлового приміщення грутожитського типу із балансу Збаразького райагробуду у комунальну власність міської ради.

Розглянувши заяву та депутатський акт обстеження матеріально-побутових умов громадянки міста Шпак Н.В., та врахуваши те, що вона матір-одиночка та її сім’я проживає в аварійному будинку і ніякі житлово-комунальні послуги, щодо обслуговування житла їй вже впродовж тривалого часу ненадаються, депутати вирішили звільнити Шпак Н.В.яка проживає за адресою м. Збараж, м-н. Івана Франка 42/4 від оплати за квартиру, воду та водовідведення. На наступну сесію згідно заяви та переліку необхідних документів винести питання, щодо звільнення Шпак Н.В.! від сплати за перебування дитини в дитячому садку.

Сім’я Станіша В. О. вже близько 25 років, проживає в аварійному будинку-бараці, тому згідно Закону України «Про Свободу пересування та вибору місця проживання» та за заявою-зверненням, врахувавши акт обстеження матеріально-побутових умов, депутати надали право на (реєстрацію) прописку сім’ї Станіша В.О. за адресою м. Збараж, вул. Заводська 27/20.
Розглянуваши клопотання підприємця Муж Г.А., та врахувавши висновки та рекомендації депутатської комісії з питань архітектури та будівництва, житлово-побутових відносин, депутати вирішили надати дозвіл на оформлення на оформлення права власності на стаціонарний торговий кіоск для торгівлі за адресою м. Збараж, вул. Д. Вишнівецького, 3,А.
Земельні питання, що стосувалися передачі земельних ділянок в оренду та у власність громадянам міста, були перевіренні постійною депутатською комісією містобудування та земельних відносин. Більшість рішень було прийнято на користь громади, про деякі були відправлені на доопрацювання для подачі жителями необхідного пакету документів.

Депутати приймають рішення, проте вони ненабирають законного характеру через те, що вони не скріпленні печаткою. Відповідно до регламенту відповідальним за зберігання і законність користування гербовою печаткою є міський голова, якому депутати висловили недовіру, і тому гербова печатка передається секретарю міської ради. Печатки і штампи зберігаються в умовах, що забезпечують їх надійне зберігання. Ні кутовий штамп, ні гербова печатка не були передані секретареві та ненайдені в приміщенні міської ради, тому їх вважають втраченими! . Депутати одноголосно прийняли рішення, про створення нової гербової печатки та кутовго штампу, так як багато рішень чекають своєї черги на виконання. «Стара» печатка буде вважатися недійсною і згідно ст. 357 Кримінального Кодексу України «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження» «переховувач» повинен відповідати за свої дії.

Щодо питань різного то депутат від ВО «Батьківщина» Домбик В.С., вкотре з самого початку і до сьогодення проаналізував ситуацію в міській раді, через яку страждають всі жителі міста, багато організацій, та святкування 800-річчя. Також депутат зачитав звернення, в якому депутати вимагають звільнити Юлію Тимошенко і припинити політичні репресії.

Хворостяна М.К.

 

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair