Акція проти захоплення центру реабілітації дітей-інвалідів

ПРЕС – АНОНС

 Акція протесту проти захоплення приміщення відділення соціально-медичної реабілітації дітей-інвалідів Голосіївського району.

Вівторок, 25 жовтня, 10.00.

Перед приміщенням Територіального центру Голосіївського району

Київ, Теремківська, 9

Їхати від М „Либідська, Голосіївська до зупинки „Магелан”. Орієнтир – Академія праці (Теремківська, 2)

 

Такі відділення є в кожному районі Києва. І мають робочу площу не менше ніж 350 м.кв. Адже, згідно з законодавством, цього вимагають санітарні норми.

Згідно з Конвенцією ООН про захист прав інвалідів, що ратифікована Україною 2009 року, забороняється обмежувати право дітей з особливими потребами на реабілітацію, яка потребує необхідної території і умов.

Дане відділення є кращим серед подібних у столиці. Воно понад десять років забезпечує відповідні реабілітаційні заходи для неповносправних дітей. Тут працюють кваліфіковані досвідчені фахівці: лікар-невролог, інструктор лікувальної фізкультури, масажист, логопед-дефектолог, психолог, вихователі та допоміжний персонал.

Згідно з рішенням і розпорядженням Голосіївської РДА, даній групі у квітні цього року було виділено приміщення площею 330 м.кв. Розпочато ремонт. Однак на сьогодні від цієї площі необґрунтовано відмежували 150 м.кв. Там планується розмістити громадську організацію, яка працює з благодійними фондами, не провадить щоденної організованої роботи та не має штату спеціалістів.

Батьки створили оргкомітет.

На подію запрошені батьки з дітьми, працівники відділення, представники місцевої влади.