Дистанційний курс “Права людини в школі» для громадсько активних шкіл”

Дистанційний курс «Права людини в школі» – це самостійна навчальна програма Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», яка триватиме з 10 листопада 2011 року по 10 лютого 2012 року.

Дистанційний курс «Права людини в школі» – це…?

Дистанційний курс «Права людини в школі» – це самостійна навчальна програма Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», яка триватиме з 10 листопада 2011 року по 10 лютого 2012 року.

Навчання в рамках Курсу буде відбуватися за допомогою комп’ютерних технологій, що забезпечують самостійне вивчення навчального матеріалу шляхом інтерактивної взаємодії із експертами програми. Дистанційна освіта є ефективною та зручною формою отримання нових знань та компетентностей за допомогою мережі Internet. Завдяки цьому навчання доступне усім бажаючим, незалежно від віку та досвіду. Процес дистанційного навчання поєднує самостійне засвоєння матеріалу дистанційного курсу, перевірку своїх знань за допомогою тестів, інших завдань в дистанційному курсі та активне спілкування з експертами.

Мета дистанційного курсу:

Дотримання прав людини в школах та розвиток найкращих практик організації навчально-виховного процесу з позицій прав людини і демократичних цінностей, створення атмосфери поваги до прав людини в школі.

Зміст дистанційного курсу «Права людини в школі»:

Учасники Курсу зможуть отримати спеціальну підготовку щодо розробки та реалізації ініціатив у сфері прав людини в школі, поглибити свої знання у сфері проектного менеджменту. Також учасники дистанційного курсу зможуть зрозуміти як за допомогою проекту можна вплинути на вирішення конкретної проблеми в конкретній школі або регіоні. Усі учасники отримають експертні висновки щодо змісту розробленого ними проекту. 10-15-ти міні-проектам шкіл буде забезпечено фінансову підтримку, адміністративний та експертний супровід, моніторинг та оцінка.

Умови участі у Курсі:

Для того, щоб взяти участь у дистанційному курсі «Права людини в школі» потрібно заповнити ефектронну он-лайн-форму (перейти) та пройти конкурсний відбір. Заявки приймаються до 22.00 год. 6 листопада 2011 року. 

Звертаємо увагу на те, що у полі он-лайн анкети «Додаткове завдання» необхідно зробити короткий опис проблеми (проблем) на вирішення якої (яких) може бути спрямовано ваш шкільний проект.

Ваша кандидатура вважається зареєстрованою, якщо Ви отримали підтвердження реєстрації від організаторів. Участь у Курсі є безкоштовною.

Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. Критерії відбору для участі у Курсі є наступними:

розуміння проблеми, на вирішення якої спрямований проект;
наявність мотивації та планів, пов’язаних з реалізацією проектів у сфері прав людини в школі;
можливість доступу до мережі Internet протягом усього періоду дистанційного курсу.
Результати участі у Курсі:

Усі випускники отримають Сертифікат про проходження дистанційного курсу «Права людини в школі». Учасникам курсу, які продемонструють найкращі результати, за рішенням експертної ради буде надано цільове фінансування для допомоги в його реалізації.

Додаткові запитання:

web-сторінка

e-mail: distancerpl.school@gmail.com

Контактні особи:

Руслана Бурова +380956189280

Олександр Войтенко +380505980598

Джерело : edu.helsinki.org.ua