Євродепутат пропонує заслухати на сесії Європарламенту українських громадських активістів

Депутат Європарламенту від Польщі Павел Залевський (політична групи Європейських народних партій) пропонує заслухати представників українського громадянського суспільства на наступній пленарній сесії, що відбудеться у листопаді в Страсбурзі . Про це він заявив у коментарі власному кореспондентові УКРІНФОРМу в Брюсселі.

“Я запропонував на рівні керівництва політичної групи Європейських народних партій запросити на наступну пленарну сесію Європарламенту, що відбудеться у листопаді в Страсбурзі, представників українського громадянського суспільства, щоб вони отримали можливість презентувати Європі свою позицію щодо нинішньої ситуації в Україні“, – сказав П.Залевський.

За його словами, європейська сторона розглядає ситуацію в Україні “не лише в контексті відносин з урядом та політиками, а, насамперед, з позиції українських людей”.

На переконання П.Залевського, контакти такого рівня сприятимуть підвищенню обізнаності серед європейських політиків про реальну ситуацію в Україні, про настрої та очікування, що переважають в українському суспільстві.

“Останнім часом я відслідковую дуже позитивну тенденцію в Україні – зростання, активізацію діяльності громадянського суспільства, спрямованого на підтримку інтеграції держави до ЄС . Думки та прагнення представників українського громадянського суспільства є дуже важливими для Європи та повинні бути враховані під час ухвалення рішення з боку ЄС щодо парафування Угоди про асоціацію з Україною”, – наголосив депутат Європарламенту.

Зокрема, зазначив П.Залевський, активні дискусії з цієї проблематики відбуваються у соціальних інтернет-мережах, зокрема на Facebook. За словами європарламентаря, це також знаходить підтвердження й під час зібрань активістів руху громадянського суспільства на вулицях Києва, де проводяться заходи на підтримку підписання Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Андрій Лавренюк, БРЮССЕЛЬ. 28 жовтня 2011 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1052392