Глава найбільшої фракції Європарламенту: “Цей обурливий вирок непоправно зруйнував нашу довіру до української влади”

Глава фракції Європейської Народної партії в Європарламенті Жозеф Доль опублікував заяву, в якій гостро засудив вирок Юлії Тимошенко, яким її позбавлено волі на сім років.

“Я засуджую спосіб, у який чинився суд над лідером української опозиції Юлією Тимошенко, відсутність аргументації та організації судового розгляду. Вирок колишньому прем’єр-міністру Юлії Тимошенко до семи років позбавлення волі не може вважатися гідним довіри і повинен бути засудженим.

Недопустимим є те, як захисту Тимошенко відмовляли в клопотаннях без пояснення причин. Крім того, умови, в яких відбувся суд, плачевні, включаючи труднощі, з якими зіткнувся представник ЄС, що прагнув потрапити до зали суду.

Як голова фракції ЄНП у Європарламенті я хотів би повторити, що ця справа має політичне підгрунтя і не відповідає навіть мінімальним європейським стандартам.

Цей обурливий вирок непоправно зруйнував нашу довіру до української влади і вказує на серйозне зловживання владою з боку українського керівництва.

Сьогоднішній вирок може тільки затьмарити перспективи подальшого майбутньої співпраці та контактів з нинішнім керівництвом України.”