Інтернет-трансляція лекції В. В’ятровича «Національна пам’ять між учора і завтра»

Володимир В’ятрович, історик, голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху, прочитає для Школи професійної журналістики «Нова Україна» лекцію «Національна пам’ять між учора і завтра»:

• чому не спрацювала національна ідея;

• на якій історичній платформі українці Сходу і Заходу можуть порозумітися;

• інформаційна війна за пам’ять і свідомість;

• які основні складові політики національної пам’яті, якою вона була і є;

• навіщо пам’ять для розвитку країни.

Ви можете побачити лекцію в інтернет-трансляції у п’ятницю, 28 жовтня, з 15:15 до 16:00 або переглянути її в записі там само. 

Логічним продовженням виступу стане візит учасників Школи журналістики до Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

З 27 по 30 жовтня 2011 року у Львові відбудеться третя сесія Школи професійної журналістики «Нова Україна», яку вже третій рік поспіль проводить Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Сесія буде присвячена питанням європейської інтеграції України, національної пам’яті, запобігання корупції та управління ЗМІ. Також під час сесії буде проведено тренінги з аналізу публічної політики та проведення журналістських розслідувань.

Довідка

Володимир В’ятрович — кандидат історичних наук, дослідник історії українського визвольного руху, у 2008—2010 роках очолював Архів Служби безпеки України і провів масове розсекречення раніше не доступних документів КҐБ, у 2010—2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету (США). Сьогодні очолює вчену раду заснованого в 2002 році Центру досліджень визвольного руху та є співкерівником наукового проекту в Львівському національному університеті імені Івана Франка. 

Веде авторську колонку «Історія з грифом “Секретно”» для www.TSN.ua.

http://www.cdvr.org.ua