Новий закон Білорусі оцінює флешмоб як пікетування, а мовчання як дію

Закон Про масові заходи, прийнятий білоруськими депутатами на закритому засіданні одразу в двох читаннях, забороняє організовувати масові акції через інтернет, а “мовчання і стояння” прирівнює до дії, повідомляє РІА “Новини”.

Про це повідомив сьогодні журналістам заступник голови комісії з прав людини Палати представників Анатолій Глаз. Про прийняття закону преса дізналась тільки напередодні ввечері, його текст був недоступний.

Поправки прирівнюють флеш-моби до пікетування, передбачають обмеження місць для проведення масових акцій, пояснюють терміни.

Крім того, згідно з поправками, забороняється проведення масових акцій, організованих через інтернет і соціальні мережі, де позначені місце, час і мета зборів.

Мовчазні акції, якщо вони організовані без санкціонування влади, також прирівнюються до несанкціонованих акцій протесту, а “мовчання і стояння оцінюються як діяння”.

Депутат зазначив, що перед прийняттям поправок парламентарії вивчили європейську практику проведення масових акцій, і нові поправки до закону не роблять його гіршим.

Нагадаємо, мовчазні акції, які проводилися в межах так званої “Революції через соціальні мережі”, не передбачали будь-якої атрибутики або гасел.

Джерело:  УНН

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

1 Comment

Comments are closed.