Тренінг «Організація доступу до публічної інформації в органі влади»

14 жовтня 2011 року з 11.00 до 18.30 в приміщенні конференц-залу «Конгрес» за адресою м. Херсон, вул. Радянська, 7 відбудеться тренінг «Організація доступу до публічної інформації в органі влади». Захід проводиться в рамках проекту “Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі”, який фінансується Європейським Союзом та адмініструється Радою Європи.

Метою тренінгу є надати експертну допомогу представникам органів місцевого самоврядування з питань впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також ознайомити із основними аспектами реалізації Закону журналістів та представників громадськості.

За підсумками тренінгу учасники отримають:

  • методичні рекомендації експертів щодо організації доступу до публічної інформації у органі влади, розроблені громадськими експертами в рамках спільного проекту РЄ-ЕС, та погоджені з Держкомтелерадіо;

  • практичні навики застосування закону;

  • відповіді на свої питання щодо реалізації Закону від громадських експертів.

Тренінг проводять

  • Людмила Панкратова, незалежний медіа – юрист, Інститут розвитку регіональної преси;

  • Ростислав Балабан, старший науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України у відділі теоретичних і прикладних проблем політології, незалежний медіа – юрист (Центр політичних студій та аналітики);

  • Олександр Черненко, публіцист – журналіст;

  • Роман Головенко, магістр права (НУ «Києво-Могилянська академія»), веде юридичні проекти ГО «Інститут масової інформації».

Кількість учасників тренінгу обмежена. Тренінг є безкоштовним для учасників. Організатори компенсують витрати на проїзд міжміським громадським транспортом в межах області,  забезпечують харчування та роздаткові матеріали.
Заявки на участь від представників преси та виконавчих органів, відповідальних за доступ до публічної інформації, приймаються до 10 жовтня включно. Організатори залишають за собою право припинити набір учасників раніше зазначеної дати, якщо група буде сформована завчасно.

З питань участі звертайтеся:
За телефоном: +38 097 221 06 45 (Оксана Попова), або ел. поштою: khersonidea@gmail .com

 

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.