В Стаханові затримали за акцію «Україна проти Януковича»

У Луганській області затримали членів «Фронту Змін» за акцію «Україна проти Януковича»

28 жовтня в місті Стаханові Луганської області було затримано двох членів партії «Фронт Змін», які розклеювали інформаційні матеріали про проведення всеукраїнської акції «Україна проти Януковича».

Виконувач обов’язків голови Стахановської міської організації Євген Шляхтин і його однопартієць Максим Сухий увечері розміщували інформаційні листівки у спеціально обладнаних для цього місцях. Близько 22.00 до них підійшов чоловік у штатському, який продемонстрував їм посвідчення співробітника карного розшуку на ім’я Дмитра Вікторовича Голубцова і сказав, що такі листівки в цьому регіоні розвішувати заборонено.

Він заявив, що представникам «Фронту Змін» доведеться проїхати в відділок міліції. Під’їхала машина з тонованим склом, до якої й посадили Євгенія та Максима й відвезли у відділок. Після трьох годин «роз’яснювальних» бесід і погроз про те, що ними займеться СБУ, членів «Фронту Змін» все таки відпустили. Перед цим склали протокол про порушення ними статті 152 Кодексу про адміністративні правопорушення.

У партійців також вилучили близько 150 примірників інформаційних матеріалів.

Нагадаємо, це вже третій випадок затримання активістів партії, які проводять акцію «Україна проти Януковича». Так, 17 жовтня в Керчі активістів «Фронту Змін» Ольгу Сімакову та Дениса Воїнова кілька годин протримали в місцевому РВВС. Лише після втручання керівництва осередку партії їх випустили. 19 жовтня у Сімферополі Тимофія Тимофєєва і Володимира Прокофьєва було затримано під час збору підписів у інформаційному наметі. За деякий час правоохоронці погодилися, що порушень із боку активістів і партії не було, повернули вилучені речі й відпустили їх.