Відкликання візиту Януковича може означати дуже серйозні наслідки. Відсутність угоди буде перемогою Росії

– Українська влада не розуміє наскільки негативний політичний процес може початися після відкликання візиту, – сказав Павел Залевскі, депутат Європарламенту з ЄНП. Він підкреслив, що, на його думку, це не повинно означати кінець надії підписати Угоду про асоціацію цього року. Однак очевидно, що зменшились шанси швидко закрити цю справу. В Європейському Союзі з’являються голоси, аби узалежнити формальне закінчення переговорів та парафування Угоди про асоціацію від звільнення Юлії Тимошенко.

Депутат зазначив, що справа не може бути визнана як закінчена для європейських еліт. Оскільки це означатиме, що Євросоюз погоджується на зміну Україною європейського напрямку на користь Росії, яка посилює свій тиск на неї.

Дуже важливим є те, – підкреслив депутат, – що ми маємо справу з ситуацією, коли Росія послідовно упродовж багатьох місяців використовує всі засоби, аби переконати Україну до членства в Митному Союзі під своєю егідою.

Євродепутат вже раніше закликав на форум Європарламенту підтримати Україну перед російським шантажем: погрозами збудувати новий кордон, або пропозиціями заморожування торгових відносин та відсутністю гнучкості підчас перегляду газового контракту.

– Якщо сьогодні представники Європейської Комісії та країн-членів ЄС союзу призупинять переговори з Україною, то це буде так, ніби той, хто виграє естафету, згубив паличку і навіть не намагався б її підняти, марнуючи натомість велику перевагу перед конкурентами, – сказав депутат.

Підсумовуючи, євродепутат також звернув увагу на те, що якщо справа Угоди про асоціацію буде відкладена на невизначене майбутнє, то це буде розчаруванням для українського суспільства, а також реальною втратою великих потенційних прибутків для Євросоюзу, що виникали б з угоди.

Детальніша інформація:

Наталія Герман,

Офіс депутата ЄП Павла Залевського у Варшаві

+48 22 396 87 42

n.german@pawelzalewski.eu

http://www.pawelzalewski.eu/ua/dzialalnosc-posla/497,.html

1 Comment

  1. Недоумкуваті дії Заходу, що Тимошенко за свої злочини не повинна відповідати. Через осуд Тимошенко Захід кидає Україну у ведмежі обійми Росії. Росія замість ймовірності розпаду значно підсилиться. Євросоюзом почне трясти й розпадатись. Західні недоумки не вміють подивитись хоч крок наперед.

Comments are closed.