“Запорізьким підпалювачам” винесли вирок і звільнили з-під варти

Полтавського “тризубівця” Ігоря Загребельного, запоріжців Артема Циганка та Віктора Давиденка звільнили  в залі суду після оголошення вироку 13 жовтня.

Суддя Комунарівського райсуду Запоріжжя Юлія Іваніна визнала їх винними у скоєнні умисного знищення майна шляхом підпалу. Ігор Загребельний і Віктор Давиденко засуджені за підпал Комунарівського райокому КПУ, яким нанесено збитків на 9 тис. грн. Ця сума була компенсована, поки тривав суд. Артем Циганок і Віктор Давиденко визнані винними в участі у підпалі Шевченківського райкому Партії регіонів. Суд встановив, що “регіоналам” нанесено збитків у понад 68 тис. грн. і ця сума має бути відшкодована засудженими.

Загребельного і Давиденка засудили на 3,5 роки позбавлення волі, а Циганка – на 3 роки. Всіх – умовно, з випробувальним терміном у 3 роки. Враховуючи позитивні характеристики підсудних, низку інших пом’якшуючих обставин та відсутність обставин обтяжуючих, суддя дійшла висновку, що немає причин для позбавлення Загребельного, Циганка і Давиденка волі.

Перебуваючи під судом і слідством троє обвинувачених пробули під арештом близько 9 місяців.