Зек, учасник ралі, президент

Польський щоденник ,,Gazeta Wyborcza” надрукувала статтю Марціна Войцеховського, який описує політичну кар’єру діючого президета України В. Януковича. Ось фрагменти згаданої публікації.

,,Найважлівішою його (Януковича) мрією та амбіцією є стати найбагатшою людиною в державі та посідати якнайбільше влади. Ганна Герман намагається будувати візерунок Януковича як державного мужа та патріота. Розказує, як думає по-українськи, як турбується долею простих людей, як хоче реформувати державу, розмірковує чи громадяни витримають реформи. Напевно, Янукович робить це все на території своєї резиденції, яку декілька років тому взяв в оренду, а пізніше за смішні гроші та у таємничий спосіб перейняв. З того часу навколо “Межигір’я” складають легенди зокрема про страусів та кенгуру, яких розводить Янукович.

Янукович скоро втратив батьків. Його виховувала бабуся, яка була полькою за походженням і народилася у Варшаві. Біда в Донбасі була така, що інколи не вистачало на харчі. Колись малий Віктор розірвав штани. Бабуся накричала на нього, бо це була єдина пара, а не було грошей на нову.

Янукович був двічі судимий . Просидів у в’язниці за кримінальні злочини, загалом, три з половиною роки. У 1978 року судимості було знято. Потім вступив до лав КПРС. Як член збірної СРСР брав участь в ралі Монте-Карло. Опоненти Януковича не приховують здивування, як це можливо, що в тоталітарній державі, колишній зек зробив так велику кар’єру, отримав паспорт, виїжджав за кордон. Припускають співпрацю з КГБ. Брак доказів.

В. Янукович зробив кар’єру як голова Донецької обласної державної адміністрації. Тоді місцевий Донецьк був скоріше всього державою в державі. Регіоном правив ,,клан” – суміш місцевої мафії, бізнесу та адміністрації на чолі з Ахматовим. Янукович очолив Партію регіонів засновану через ,,донецьких”. Партія регіонів – це угрупування південно-східної України, яке спілкується російською мовою. Партію фінансують власники шахт та металургічних заводів.

Віктор Янукович став прем’єр-міністром України завдяки Кучмі у 2002 р. Кучма думав, що буде його повністю контролювати. Тим більше, що голова уряду ледве володів українською, а без клаптика паперу не зумів нічого сказати навіть по-російськи. Насміхалися над Януковичем, дорікали кримінальним минулим.

Після Помаранчевої революції Янукович, став парією української політики. Не перестав бути головою партії, мабуть з жалості. У 2006 р. почав його підтримувати Віктор Ющенко, щоб не допустити Юлію Тимошенко до влади. Ющенко призначив Януковича прем’єр-міністром України.

У президентських виборах 2010 р. Янукович переміг. Обіціяв, що буде президентом всіх українців. Однак півтора року його правління не підтверджує цього. Спочатку погодився на продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму. Призначив прем’єр-міністром України Миколу Азарова, людину пенсійного віку, котрий, як голова Державної податкової адміністрації України перед Помаранчевою революцією переслідував опозицію. Азаров – це русофіл, а його мрією є побудова спільного економічного простору в рамках колишнього Радянського Союзу. Міністром освіти і науки став Дмитро Табачник, котрий заперечує існування української держави і нації. Діючий президент перетворив Україну на президентську республіку і продовжив термін повноважень парламенту.

У 2012 році Україну чекають парламентські вибори. Опозиція остерігає, якщо теперішня влада надалі буде вести таку політику, згадані вибори будуть брутально сфальшовані.

Джерело:
,,Gazeta Wyborcza” № 253
,,Chuligan, rajdowiec, prezydent”
Marcin Wojciechowski

Поставив:
Андрій Сидор

2 Comments

  1. Войцеховський пишет, что “У президентських виборах 2010 р. Янукович переміг”. Это искаженная информация. Тогда, в 2010-м году, 24 из 37 миллионов избирателей отказали Януковичу в доверии. Янукович и его шайка силой узурпировали власть. Правление Януковича нелегитимно. Подробно об этом, в том числе и результаты голосования, есть на сайте Politicon ( politicon1.at.ua/forum/48-131-670-16-1273790958 ).

  2. Саме так: Янукович усіх обдурив. Як би громада знала, що саме він буде коїти, коли отримає владу, то ніколи не став би він президентом. Це звичайне шахрайство. Чинний нині голова держави цинічно ввів виборців в оману. Ніхто не припускав такої можливості, що Янукович не зробив ніяких висновків з 2004 року. Але тепер це факт. І цей факт робить абсолютно неможливим переобрання Януковича на другий термін демократичним шляхом. Бо довіри до нього тепер вже нема ніякої.

Comments are closed.