Звернення мешканців Олексієво-Дружківки до керівників області й медіа про допомогу. Без коментарів…

Голові Донецької Облдержадміністрації
Голові Донецької Обласної Ради
Народних депутатів
Дружківському Міському Голові
Олексієво-Дружківському Селищному Голові
Донецькому обласному осередку
Партії регіонів
Газета «Донеччина»
Газеті «Дружковский рабочий»
Газеті «Дружковка на ладонях»
Газеті «Наша Дружковка»

Колективне звернення

Ми, мешканці селища Олексієво-Дружківка Донецької області, звертаємося до Вас зі своєю проблемою і з надією на її вирішення.
На території нашого селища знаходяться об΄єкти соцкульпобуту, які належать Кіндратівському вогнетривкому заводу. Це дитячий садок, будинок побуту, гуртожиток, будівля аптеки. Всі ці об΄єкти знаходяться у задовільному стані, половина з них є у аренді.
У жовтні цього року керівництвом вогнетривкого заводу, директором якого є депутат Донецької обласної ради народних депутатів, член Партії регіонів Остапенко Ігор Анатольович, а замісником директора Остапенко Іна Павлівна, депутат Дружківської міської ради народних депутатів, член Партії регіонів, було прийняте рішення про ліквідацію й зняття з балансу завода вищеназваних об΄єктів: дитячого садка, будинка побуту, гуртожитка, будівлі аптеки та інших — шляхом розбирання їх на будматеріали.
Громада селища дізналась про це з об΄яви у костянтинівській міській газеті. Робітники заводу, мешканці селища, члени громади, які мають відношення до документообігу вогнетривкого заводу, підтвердили це (але не дали дозволу називати свої призвища з відомих причин).
Ми заявляємо, що розбиранням вищевказаних об’єктів на будматеріали нищиться соціально-побутова інфраструктура селища. Всі ці об΄єкти знаходяться у центральній частині населенного пункту, і їх руйнування призведе до негативної зміни архитектурного вигляду мікрорайону.
В селищі є один дитячий садок Дружківського міського відділу освіти. Але він не задовольняє потреби молодих сімей у розміщенні дітей у закладі. На черзі до дитячого садка стоїть 245 дітей. Селище розвивається, і підвищується потреба у дитячих місцях. На фоні цього, замість того, щоб збільшувати площі дитячих закладів, руйнується дитячий садок, який знаходиться у робочому стані і після косметичного ремонту готовий прийняти дітей й ліквідувати чергу малюків!
Ми проти того, щоб вказані об΄єкти розбиралися на будматеріали. Знаючи нашу реальність, ми впевнені, що після розбирання на місцях тих будівель будуть чергові стихійні сміттєзвалища, яких у селищі і так десятки.
Завод, як містоутворююче підприємство, зобов΄язаний перейматися проблемами селища, робити так, щоб його мешканці, потенційні працівники підприємства, жили у нормальних, людських умовах.
Ми вимагаємо, щоб керівництво й власники заводу винесли питання руйнування своїх об΄єктів на території селища на обговорення громади, а потім зробили так, як вирішать мешканці Олексієво-Дружківки.
Ми проти того, щоб корпоративні примхи завдавали шкоди нашому селищу, нашому життю, нашій державі.
У даний час, коли керівництво нашої країни розбудовує й робить все можливе для покращення нашого життя, творить і будує наше майбутнє, такі дії керівництва Кіндратівського вогнетривкого заводу не додають впевненості, що все буде саме так.
Просимо всіх, до кого звертаємося, надати нам посильну допомогу, підтримати нас у нашому прагненні до соціальної справедливості.
Підписи мешканців селища Олексієво-Дружківка у кількості 150 людей – у додатках до листа на 10 сторінках.