Депутати-“свободівці” віддали привабливу ділянку у Львові без аукціону

Депутати-“свободівці” віддали привабливу ділянку у Львові без аукціону

Депутати Львівської міської ради 10 листопада погодили благодійному фонду «Нова Галичина» місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Франка, 157-157б.

Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

За відповідне рішення проголосував 51 депутат.

Відповідно до цієї ухвали, площа ділянки – 0,2500 га. Вона надається БФ «Нова Галичина» в оренду для будівництва медичного центру діагностики та реабілітації.

Однак деяких депутатів відверто здивувала така щедрість колег. Зокрема, депутат від ГП «Пора» Андрій Білоус заявив, що незрозуміло, чому вільну ділянку на вул. І. Франка, яка може бути інвестиційно привабливою, віддають без аукціону. «Не зрозуміло, чому якійсь приватній фірмі дають таку землю?», – сказав він.

На що секретар ЛМР «свободівець» Василь Павлюк сказав, що це не приватна фірма, а благодійний фонд. Однак інший депутат Михайло Хміль зауважив, що теж за день може зареєструвати благодійний фонд і претендувати на землю в місті без конкурсу.

У зауваженнях до проекту ухвали юридичного управління ЛМР теж йшлося про те, що ділянка має передаватися в оренду на земельних торгах. Однак депутати ухвалили рішення, яке вважали за потрібне.

Звернення БФ «Нова Галичина» надійшло у ЛМР 2 серпня 2008 року.

Прес-служба БФ” Підтримки Українських ініціатив”