Екологічна лекція для військовослужбовців

У військовій частині А 4604 відбулась екологічна лекція на тему “Відповідальність християнина за довкілля”. Її провів семінарист  VI курсу Івано-Франківської Духовної семінарії та студент Івано-Франківської Теологічної Академії, брат Петро Лоза.

Метою цієї лекції було ознайомити військовослужбовців із основними проблемами довкілля, дати моральну оцінку воєнних дій та їхнього впливу на природу, а також на основі Святого Письма та вчення Церкви пояснити поняття екологічного обов’язку людини, який має реалізуватися у бережливому та відповідальному ставленні до всього створеного Богом світу.

На закінчення бр. Петро наголосив на тому, що кожен має зробити свій власний внесок для покращення стану нашої природи та відповідально ставитися до навколишнього середовища у своєму повсякденному житті, вбачаючи в ньому не тільки джерело ресурсів, а й створіння Боже.

P.S. Екологічна лекція була проведена як складова екологічних місій, які проводять студенти VI курсу Івано-Франківської Теологічної Академії та Духовної Семінарії. В рамках курсу богословської екологічної етики, який читається в Теологічній Академії кожен студент зобов’язаний підготовити відповідний освітньо-виховний захід екологічного спрямування і провести його на парафії (в комплексі катехизації), у школі (в рамках викладів християнської етики) чи у вищому навчальному закладі.

Відповідні заходи проводяться як в межах Івано-Франківської, так і інших єпархій Української Греко-Католицької Церкви.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології