Фанатам – терміново готувати провокації!

Низка німецьких газет опублікувала попередження про можливі «провокації» з боку українських футбольних фанатів під час матчу між збірними Німеччини й України цієї п’ятниці (11.11.2011).  Джерелом попередження зазначається речник українського оргкомітету з проведення Євро-2012.

Навряд чи помилюся, висловивши думку, що жоден фанат і не здогадується, чим він мав би бути зараз активно зайнятий. Чи це чергова «деза» на кшталт «бомби в наметовому містечку опозиції» – (як пам’ятаємо, за останній рік нам уже неодноразово пророкували «кровопролиття» під час демонстрацій), чи передчуття повторення «на біс» улюбленої в народі речівки, на розгін якої й потрібна подібна індульгенція в очах гостей з Європи?

Не так давно у Данії встигли дізнатися, як українські «стюарди» з МВС звикли не церемонитися з місцевими фанатами. На жаль, у німецький сегмент інтернету це відео не просочилося  – тоді б ще незграбніше виглядали подібні «попередження». Однак, там відомо, зокрема, що нижні ряди трибун наші доблестні будівничі встановили на висоті на 1м нижче, ніж потрібно.

Тож сподіватимемося, що «пророцтво» матиме ефект «шептуна в калюжу», а також, що німецьких гостей не відлякає стан стадіону, бо буде дійсно прикро, якщо внаслідок занадто активного «распілу» бюджетних коштів на авральщину (інакше реінкарнацію «Олімпійського» не назвеш) не постраждають внаслідок заслабого потоку туристів ті, хто по-чесному вклався у покращення інфраструктури (власники приватних готелів, кав’ярень, тощо).